- Skandale hvis Brann rykker ned

Bent Skammelsrud og Azar Karadas håper av hele sitt hjerte at Brann berger plassen i Tippeligaen.

- Jeg liker ikke situasjonen. Det vil være en skandale for Tippeligaen hvis Brann rykker ned, sier Skammelsrud til Dagbladet.

RBK møter Brann hjemme på Lerkendal. Vinner trønderne, samtidig som Moss slår Stabæk, så rykker bergenserne rett ned i førstedivisjon. Azar Karadas spilte på Brann i fjor, og synes nesten det er greit at han må sitte på tribunen (tre gule kort) og ikke kan være med å sende sine gamle venner ned en divisjon.

- Huff, ja, jeg håper virkelig ikke at det skjer. Men dette påvirker ikke vår innstilling til kampen. Den håper jeg selvsagt at RBK vinner. Men jeg tror Brann klarer seg uansett. De er gode nok til det, sier Azar til Dagbladet.

Utladning

I Brann takker de for omtanken, og synes faktisk det er både nyttig og hyggelig.

- Det er alltid hyggelig at noen snakker fint om deg. Og det er ikke rart. Folk forstår at norsk fotball trenger Brann. Vi er viktige fordi vi trekker mye folk til alle arenaer vi kommer til, og vi er et lag som setter farge på serien, sier Brann-trener Teitur Thordarson til Dagbladet.

Han tror ikke Rosenborg blir preget av at spillerne håper Brann berger seg. Han tror mer på at Brann vinner fordi de kan spille god fotball. Særlig mot RBK.

- Brann er alltid best mot gode lag. Sånn sett passer det oss å møte RBK. Vi er ikke gode nok til å spille ut lag som legger seg bakpå mot oss. Men mot lag som RBK, Lyn, Stabæk og Viking møter vi spillende lag det er lettere å møte.

Brann-kaptein Joachim Walltin er enig med treneren sin.

- Hyggelig at folk vil oss vel, men det får ingen betydning for kampen på søndag. Til det er RBK for profesjonelle. At de har tatt seriegull kan derimot være en liten fordel for oss. Det er mulig at det kan gi dem en liten utladning, sier Walltin.

Bent Skammelsrud vil ikke gi Walltin noe lett kamp på midtbanen.

- Nei, jeg kan forsikre min gode kamerat Rune Tangen i Moss om at jeg kommer til å gi alt for å vinne, sier Bent.

Brenne brakka

RBK-trenerne tror heller ikke RBK-spillerne ubevisst vil gi mindre i kampen fordi de unner Brann tippeligaplass.

- Jeg tror faktisk dette kan virke motsatt. At spillerne vil gi ekstra gass for ikke å få mistanke mot seg for å gi Brann lett spill. Jeg registrerte at Runar Berg hadde uttalt at han skulle ta turen fra Bodø til Trondheim å brenne ned brakka hvis ikke RBK ga alt mot Brann. Det bør være advarsel nok for broder Ørjan, sier RBK-trener Ola By Rise.

Nils Arne Eggen har gjentatte ganger sagt at han gjerne ser at Brann blir i Tippeligaen. Men det hindrer ham ikke i å tenke seier på søndag.

- Jeg garanterer at jeg skal gjøre alt jeg kan for å få gutta til å gi hundre prosent, sier Eggen.