«Skandale i 20 minutter»

Skuffelse, kjærlighet og norskkurs i lokalavisene.

(Dagbladet.no): Krisa i Rosenborg blir bare større og større. Samtidig snakkes det om medaljer på Åråsen, mens en kjærlighetsferie har gitt scoringer på Briskeby.

Rosenborg-Lillestrøm 1-2

Det er krise i Rosenborg etter nok et tap, og trener Per Joar Hansen gikk fra jobben etter kampen. Det er ventet at Per-Mathias Høgmo tar over i løpet av dagen.

Og som om trønderne ikke har nok å stri med, kan de også vente seg refs fra Fotballforbundet..

Dommer Terje Hauge reagerte nemlig på at Lillestrøms omdiskuterte 2-1-scoring ble vist i reprise flere ganger på storskjermen på Lerkendal, og vil raportere Rosenborg, skriver Adresseavisen.

Lillestrøm jubler etter at de slo Rosenborg for første gang siden tidlig på 80-tallet.

- Nå kan vi slå alle, sier midtbaneankeret Kasey Wehrman til Romerikes Blad.

Molde-Lyn 1-3

HELT: Espen Olsen Foto: Torbjørn Grønning
HELT: Espen Olsen Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

«En skandale i 20 minutter», sier Molde-kaptein Magnus Kihlberg til Romsdals Budstikke om tapet mot Lyn.

- Hadde jeg visst nøyaktig hva vi skulle gjort annerledes, ville jeg sluttet å spille fotball og blitt en veldig god trener. Det er ikke lett å skjønne hva som skjer, men det er opplagt at det må være noe oppe i hodet

Lokalavisa klarer imidlertid å juble litt over at verken Aalesund, Bodø/Glimt eller Tromsø tok tre poeng i helga og at det dermed ikke ble store avstander i bunnkampen.

«En skjult skatt», skriver Dagsavisen om Keijo Huusko, som kom inn og snudde kampen i Lyns favør. Ham-Kam-Bodø/Glimt 2-0

Espen Olsen er i storform for Ham-Kam om dagen og scoret igjen mot Glimt. Lysluggen har en klar teori om hva den siste tids storspill skyldes.

- Jeg vet ikke helt, men det skjedde et eller annet i ferien da jeg var på kjærlighetsferie med dama i Syden. Det er mye morsommere å spille fotball nå. Og jeg føler meg mye mer selvsikker, sier Olsen til Hamar Arbeiderblad.

I Bodø er man ikke like fornøyde. Etter 5-1-seier over Odd sist, var tapet mot Ham-Kam en gedigen nedtur.

«Fra himmel mot Odd til helvete mot Ham-Kam», skriver Avisa Nordland.

Verst er det for Stig Johansen som, etter fire mål mot Odd, ble syndebukk med straffebom mot Ham-Kam etter bare 17 minutter.

- Jeg må bare leve med at det ble bom med noen millimeter. Ballen traff innsiden av stolpen og ut. Jeg får vondt når jeg tenker på det, sier 33-åringen til avisa.

Odd Grenland-Fredrikstad 2-1

I Skien er stemningen på topp etter at Odd fikk Fredrikstad ned på jorda igjen etter deres 5-1-seier mot Rosenborg forrige helg. Morten Fevang og Fernando de Ornelas sikret 2-1-seier for hjemmelaget.

Og målscorer de Ornelas kan snart lese hva avisene skriver om ham.

- Her ( i Skien) ønsker vi å bli i mange år. 20. august starter jeg på norskkurs, det gleder jeg meg til, sier 29-åringen fra Venezuela til Telemarksavisa.

Konkurrenten Varden skriver at Odd igjen spiller fotball på Falkum.

Høstsesongen startet med seire mot Ålesund og Tromsø før det forferdelige tapet i Bodø. «Tilbake i det gamle sporet? Nei da. Nå spiller Odd fotball, god fotball. Dessuten er uflaksen snudd til rettferdighet.

Og ikke minst, laget har plutselig begynt å ta trepoengere i kamper de ligger under. Det vitner om en arbeidsmoral som kan bli avgjørende når status skal gjøres opp», skriver journalistene.

Fredrikstad Blad konstateres at deres menn  «kom ettertrykkelig ned på jorden etter kanonkampen mot RBK», og skriver at laget ble rundspilt av Odd. 

Brann-Aalesund 0-0

Etter en målløs hjemmekamp mot AaFK, er Brann på etterskudd i medaljekampen. Trener Mons Ivar Mjelde sier til Bergensavisen at han er villig til å forlate jobben dersom han ikke har spillernes tillit.

Angrepsspiller Bengt Sæternes tror en skadet landslagskaptein er årsaken til problemene.

- Så snart Martin (Andresen) er tilbake tror jeg mye vil bedre seg. Jeg snakket med ham i går, og han var positiv, så forhåpentligvis er det ikke så lenge til han er tilbake, sier Sæternes til Bergens Tidene.

Aalesund-trener Ivar Morten Normark trøster kollega Mjelde, men sier til Bergensavisen at han ikke tror Brann tar gull denne sesongen.

DUELLSTERK: Kasey Wehrman
LÆRER NORSK: Fernando de Ornelas