KLABBET TIL EGEN KEEPER: FKH-spiller Haris Hajradinovic fikk rødt kort etter denne situasjonen med lagkamerat Per Kristian Bråtveit. Foto: Digitalsport
KLABBET TIL EGEN KEEPER: FKH-spiller Haris Hajradinovic fikk rødt kort etter denne situasjonen med lagkamerat Per Kristian Bråtveit. Foto: DigitalsportVis mer

Skandale i Drammen får Drillo til å reagere: - Det er helt uforståelig

To Haugesund-spillere utvist da Strømsgodset vant.

• SIF - FKH 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Strømsgodset var ute etter sesongens første seier i kveldens møte med FK Haugesund. Da gjestenes Filip Kiss (25) pådro seg to gule kort i løpet av åtte minutter midtveis i første omgang gjorde det oppgaven langt lettere.

- Oj, oj, oj, utbrøt TV 2-ekspert Egil «Drillo» Olsen etter at Kiss hadde vært altfor seint ute med en takling for andre gang i løpet av kort tid.

Den slovakiske midtbanespillerens to feilvurderinger ble raskt skjebnesvangert for FKH. Bare fem minutter etter at Kiss hadde tuslet skamfull i garderoben, banket Bismark Adjei-Boateng (21) inn 1-0 for Strømsgodset. I andre omgang sto motstanderen fra Rogaland lenge imot, men 22 minutter før slutt avgjorde Martin Ovenstad kampen med en kontant avslutning fra kloss hold.

Skandalen i Drammen 2-0-seieren kunne også vært langt større. Tokmac Nguen (22) hadde alene fire store muligheter til å score i sin første tippeligakamp fra start for Strømsgodset.

Oppgjørets mest absurde situasjon oppsto imidlertid med ti minutter igjen å spille da FKHs Haris Hajradinovic felte Ovenstad like utenfor 16-meteren. Til tross for det dømte Ken Henry Johnsen likevel straffespark til hjemmelaget.

Samtidig havnet Hajradinovic i klammeri med egen keeper, da Per Kristian Bråtveit (20) ga klart uttrykk for at han var misfornøyd med bosnierens inngripen i sekundene før. Det likte Hajradinovic svært dårlig. Han svarte med å dytte en flat hånd opp i ansiktet på lagkameraten, noe kampleder Johnsen belønnet med et nytt rødt kort. 

- Hvorfor i all verden skal han krangle med egen keeper? Det er jo helt uforståelig, mener Drillo.

- Det skal ikke skje Etterpå reddet Bråtveit Tommy Høilands forsøk fra ellevemeteren, men det tok ikke vekk fokuset fra den famøse hendelsen. Selv forkalrer Hajradinovic bråket slik:

- Det var vanskelig. Jeg berørte ham, men det var ikke straffe. Det var en dårlig avgjørelse av dommeren. Så begynte han (Bråtveit) å skrike til meg. Jeg dyttet ham. Men det var ikke noe. Jeg forstår ikke hvorfor jeg fikk rødt kort. Jeg dyttet ham bare. Jeg sparket ham ikke i ansiktet, jeg dyttet ham bare. Det var ikke noe spesielt, sier Hajradinovic til TV 2.

Bråtveit beklager på sin side opptrinnet.

- Vi har allerede rødt kort. Det er tungt. Så lager vi en straffe til dem. Da mister jeg hodet. Og han mister hodet. Det er sånn som skjer. Det skal selvfølgelig ikke skje, men innimellom skjer det, forteller Bråtveit til TV 2.

- Sirkus TV 2-ekspert Jesper Mathisen reagerer også på oppførselen til FKH-duoen. Mathisen er ikke nådig med verken Bråtveit eller Hajradinovic.

- Sirkus i Drammen. Men hva i alle dager holder Bråtveit på med? Skjønner godt at Hajradinovic blir fly forbanna. Helt håpløs oppførsel av de begge. Hadde jeg fått straffe mot meg på den måten og keeper kom bort og tok tak i meg og skjelte meg ut, da hadde jeg kastet keeperen ut av stadion. Og utvisningen er absolutt ikke uforståelig. Har ingenting å si at man slår til en medspiller. Slag er slag. Slagene i Drammen fortsetter, skriver Mathisen på Twitter.

FKH-trener Dempsey er heller ikke imponert over de to røde kortene.

- Idiotisk! Den første situasjonen synes jeg Filip er litt uheldig, men han var dum som taklet slik. Når det gjelder den andre, har jeg snakket med gutta om den. De har forsikret meg om at det ikke var et slag. Haris mener han bare dyttet ham. Så for meg er det da ikke et rødt kort, men jeg har ikke sett tv-bildene. Vi må uansett lære av dette. Vi er nødt til å spille med mer displin og klokskap fremover, sier Dempsey til TV 2.

VANT: Med to mann mer valset Strømsgodset over FK Haugesund. 
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VANT: Med to mann mer valset Strømsgodset over FK Haugesund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer