Håndball-VM

Skandale i Frankrike

Håndballprofilen Bruno Martini mistenkes for å ha spilt inn overgrepsmateriale av barn. Nyheten ryster fransk håndball midt under VM.

MISTENKT: Bruno Martini avbildet mens han var sportsdirektør i PSG. Foto: Franck FIFE / AFP
MISTENKT: Bruno Martini avbildet mens han var sportsdirektør i PSG. Foto: Franck FIFE / AFP Vis mer
Publisert

GDANSK (Dagbladet): Bruno Martini tok VM-gull med Frankrike i 1995 og 2001. I flere år var han en av verdens beste keepere.

De siste åra har han vært en av fransk håndballs mektigste menn. Han er president i den franske ligaforeningen. Fra 2010 til 2021 var han sportsdirektør i storklubben PSG, hvor han var mannen som blant annet hentet Sander Sagosen til klubben.

Ifølge France Info er Martini nå mistenkt av fransk politi for utnyttelse av en mindreårig og å ha spilt inn overgrepsmateriale av barn. Også avisene L'Equipe og Le Monde har omtalt anklagene.

Nyheten kommer samme dag som Frankrike møter Tyskland i kvartfinale i VM.

KULT: De norske håndballgutta lar seg imponere av Spania sin promo til VM. Video: Rødt Kort / RFE Balonmano Vis mer

Ifølge France Info skal etterforskningen ha pågått i to år etter at en 13 år gammel gutt slo alarm. Martini skal ha blitt pågrepet i sitt hjem mandag, og blitt løslatt tirsdag. Ifølge det franske nyhetsstedet skal han ha innrømmet skyld, men hevdet han trodde at gutten var over 15 år.

Staffan Olsson, som leder Nederland under det pågående VM-mesterskapet, kommenterer saken til Expressen. Han spilte selv en rekke ganger mot Martini, og hadde ham som sjef i åra Olsson var assistenttrener i PSG.

- Det er sjokkerende. Jeg kjenner ham fra tida i PSG, og har vanskelig for å tro det er sant. Vi jobbet tett sammen, men omgikk ikke hverandre privat. Dette er forferdelig og henger ikke sammen med den personen jeg ble kjent med, sier Olsson til Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer