SKADET: Spanske Aitor Ariño var en av spillerne som ble truffet av de tunge reklameskiltene i Lanxess Arena i Köln. Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB scanpix
SKADET: Spanske Aitor Ariño var en av spillerne som ble truffet av de tunge reklameskiltene i Lanxess Arena i Köln. Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB scanpixVis mer

Reklameskilt falt over spanske spillere

Skandale i håndball-VM: Spanske spillere til sykehus

Tre-fire av den spanske landslagstroppen ble truffet da et reklameskilt falt over ende på trening fredag.

Spania har fått en alt annet en perfekt oppladning til mellomspillet i håndball-VM. Flere spanske spillere, deriblant målvakt Rodrigo Corrales Rodal, måtte nemlig til sykehus etter å ha fått et reklamebanner fallende over seg.

Fredag kveld traff tunge LED-reklameskilt på en langside av Lanxess Arena i Köln tre-fire spillere, ifølge den spanske laglederen Iker Romero.

Verst gikk det utover andre målvakt Corrales, som måtte legge is på kneet.

- Noe skjedde. Jeg vet ikke hvorfor, men skiltet falt over meg. Jeg har litt smerte, men jeg tror Rodrigo har mer smerte, sier Aitor Ariño til danske TV 2 Sport.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Skitten falt over meg. Jeg håper jeg er klar i morgen, sier han med henvisning til kampen mot Frankrike.

Avsluttet treningen

Episoden innebar også at spanjolene umiddelbart avsluttet treningen. De friske spillerne gjorde noen strekkøvelser før resten av treningen ble kansellert.

Barcelona-spilleren Ariño forteller den danske tv-kanalen at laget nå er bekymret for å spille mer i den tyske arenaen.

- Vi er profesjonelle og lever av dette. Jeg vet ikke hvordan det kan skje. Vi vil definitivt gjøre noe med det.

Er du redd for å spille her inne?

- Selvfølgelig. For meg er det bare denne lille trøkken, men hvis det faller over et hode, så kan det være over. Jeg håper det er bedre i morgen. Vi vil fokusere på kampen nå, sier Aitor Ariño.

Illsint Romero

Iker Romero informerer TV 2 SPORT om at de skadde har blitt fraktet til sykehus i Köln, hvor skadene deres nå undersøkes.

- Jeg må ta det lett fordi det bare ikke kan skje. Vi kom hit og begynte å trene, og LED-reklameskiltene falt, sier Iker Romero til TV 2 SPORT.

Det er foreløpig usikkert om Corrales blir spilleklar til møtet med Frankrike i morgen. Det kan bety at den rutinerte målvakten Arpad Sterbik kalles inn i stedet.

- Hans (Rodrigo Corrales Rodal, journ.anm.) kne ser dårlig ut. Han kan ikke gå, og om 24 timer møter vi Frankrike. Nå har vi bare en keeper, sier Romero.

- Vi har et møte nå på hotellet med vår president og IHF (International Handball Federation, ed.). I utgangspunktet må vi vente på medisinsk undersøkelse, men selvfølgelig vil vi fortsette. Det er ikke slik at Spania vil si farvel. Vi er ikke barn. Vi vil kjempe oss gjennom alt, fortsetter laglederen.

Han er likevel meget kritisk til arrangøren etter uhellet.

- Det er en liten ting at vi ikke ble trent. Problemet er at vi ikke er trygge. For meg er det vanskelig å forstå at en slik ting kan skje. Nå var vi uheldig at det skjedde med oss, men det kunne også ha skjedd med andre, sier den tidligere landslagsstjernen.

Spanjolene vant fjorårets europamesterskap og regnes som en av utfordrerne til å vinne håndball-VM. I tillegg til Frankrike skal Spania opp mot Tyskland og Brasil i midtrunden.