Polsk avis:

- Skandale i Holmenkollen

Polens trener, Stefan Horngacher, hevder han måtte jage vekk berusede fans fra sperret område. - Uakseptabelt, svarer FIS. Arrangøren beklager.

OPPGITT: Stefan Horngacher måtte jage vekk berusede personer fra de polske hopperne i Holmenkollen. Foto: NTB scanpix
OPPGITT: Stefan Horngacher måtte jage vekk berusede personer fra de polske hopperne i Holmenkollen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): En hittil ukjent hendelse fra søndagens hopprenn i Holmenkollen er i løpet av det siste døgnet blitt rullet ut i polske medier.

Ifølge Polens hovedtrener, Stefan Horngacher (49), tok berusede tilskuere seg inn på et sperret område bak hopptårnet. Dette området var forbeholdt hoppere, trenere og andre akkrediterte personer. Tilskuerne, som begge var polakker, hadde ett mål for øye: Å ta en «selfie» med den polske hoppstjerna Kamil Stoch.

- Det var en merkelig situasjon, forteller Horngacher til nettstedet skijumping.pl.

- Berusede fans klarte å komme seg inn på området ved skiftebodene. Jeg fortalte historien til renndirektør Walter Hofer. Han lovet å ta grep. Jeg håper dette aldri skjer igjen.

- Skandale

Nettavisa Sportowe Fakty kaller hendelsen for «en skandale». Videre heter det at Horngacher nærmest måtte opptre som en livvakt overfor sine egne hoppere, da han viftet vekk tilskuerne.

POPULÆRT: Svært mange polakker hadde tatt turen til Holmenkollen søndag. Foto: Tore Ulrik Bratland
POPULÆRT: Svært mange polakker hadde tatt turen til Holmenkollen søndag. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Via mediekoordinator Horst Nilgen i det internasjonale skiforbundet FIS får Dagbladet bekreftet at historien stemmer. Han snakket med Horngacher på et lagledermøte i Trondheim seinest i dag.

- Det dreier seg om to tilskuere. De oppholdt seg på et område hvor de ikke skulle være, forteller Nilgen til Dagbladet.

- Var situasjonen farlig eller truende?

- Nei, det skal den ikke ha vært. Det er vanskelig å si om dette var en svikt i sikkerheten. Det er et stort område rundt hoppet i Holmenkollen. Men dette området var altså ikke åpent for tilskuere. Det er her hopperne skifter og varmer opp.

- Vil du karakterisere det som skjedde for uakseptabelt?

- Ja, det er uakseptabelt.

Raw Air

Søndagens Holmenkollrenn var en del av den pågående hoppturneringen Raw Air. Nærmere 20 000 tilskuere befant seg i nasjonalanlegget og svært mange var polakker.

I Polen er skihopping enormt populært. Dagbladet har selv vært vitne til polske tilskuere som har «knekt sammen» etter nærkontakt med stjernehoppere. Det kan sammenliknes med hysteriet rundt Justin Bieber.

Det er også ventet mange polakker til hopprennene i Trondheim og Vikersund de neste dagene.

- Vi må sørge for at dette ikke skjer igjen, sier Horst Nilgen om det som presenteres som «en skandale» i Polen.

Beklager

Kommunikasjonssjef for Holmenkollen Skifestival, Emilie Nordskar, beklager det som skjedde.

- Først og fremst må jeg beklage overfor det polske laget. Vi hadde satt inn en ekstra vaktstyrke på 12 personer som skulle passe på bodene der hopperne befant seg. I tillegg hadde vi akkreditert kontroll og vakter fra Pro Sec. Det er synd at to polske fans klarte å snike seg inn via en bakvei, sier Nordskar til Dagbladet.

- De polske supporterne som var i Holmenkollen lagde utrolig med liv og kjempestemning. Det er synd at et par av dem ble litt ivrige. Men slik jeg forstår det, ble det hele løst uten nevneverdig dramatikk.

Skuffende

For polakkene ble det for øvrig en skuffende dag i Holmenkollen. Kamil Stoch ble bestemann på 13. plass. Robert Johansson vant foran Stefan Kraft og Peter Prevc.

Som vanlig var det mye fyll i Holmenkollen gjennom helga. I forbindelse med 50-kilometeren lørdag ble det rapport om et masseslagsmål der 20-30 kamphaner var involvert. Men ingen utøvere er rapportert skadd, på en helg som også har fått mange lovord.

PS: Raw Air fortsetter med kvalifisering og renn i Granåsen onsdag og torsdag. Fra fredag og gjennom helga står skiflyging i Vikersund for tur.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer