SKANDALE: Et hakekors var synlig på gressmatta i Kroatia. Foto: AP Photo/Darko Bandic
SKANDALE: Et hakekors var synlig på gressmatta i Kroatia. Foto: AP Photo/Darko BandicVis mer

Skandale i Kroatia-Italia: Hakekors tegnet på banen

Gruppe H.

(Dagbladet/NTB): Kroatia og Italia spilte i dag uavgjort i Norges gruppe. De to troner fortsatt øverst på tabellen i gruppe H.

Men det som skaper reaksjoner i ettertid, er at det var et tydelig hakekors innrisset i gressmatta i Kroatia. Kampen måtte spilles for tomme tribuner etter bråk på tribunen både under det samme oppgjøret i Italia i fjor høst, samt bråk på tribunen da de tok imot Norge.

Medlemmer i det italienske fotballforbundet sa ifra, og banemesterne inspiserte banen i pausen. De har også planer om å klage det inn til Uefa, ifølge The Guardian.

- Det er utrolig å spille bak lukkede dører. Det er en viktig kamp for begge. Vi har dette problemet, og fansen respekterer ikke reglene. Vi snakker om det i morgen. Er jeg sint? Ja, sier president i det kroatiske fotballforbundet, Davor Suker, ifølge avisa.

Dramatisk Straffebom, rødt kort og poengdeling var fasiten da Kroatia og Italia møttes til toppoppgjør i Norges gruppe fredag kveld.

Antonio Candreva sørget for at Italia tok med seg et svært viktig poeng fra kampen som ble spilt foran tomme tribuner i Split. I det 36. minutt vippet han ballen iskaldt i mål fra straffemerket. Kampen mellom de to favorittene i gruppe H endte dermed 1-1.

Straffebom Oppgjøret var av det dramatiske slaget: Kroatia og Mario Mandzukic startet med å bomme på straffespark allerede etter sju minutter. Kort tid etter revansjerte imidlertid den kroatiske stjernespissen seg da han satte inn 1-0 til hjemmelaget.

Scoringen kom bare 20 sekunder etter at Italia og Stephan El Shaarawy fikk et mål - noe tvilsomt - annulert for offside. På overtid ble Darijo Srna utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

UAVGJORT: Straffebom, rødt kort og poengdeling var fasiten da Kroatia og Italia møttes til toppoppgjør i Norges gruppe fredag kveld.
Foto: AP Photo/Darko Bandic
UAVGJORT: Straffebom, rødt kort og poengdeling var fasiten da Kroatia og Italia møttes til toppoppgjør i Norges gruppe fredag kveld. Foto: AP Photo/Darko Bandic Vis mer

Kroatia står nå med 14 poeng etter seks kamper og leder to poeng foran Italia.

Bulgaria vant Dessverre for Norge og Per-Mathias Høgmo vant Bulgaria borte mot Malta i den siste kampen i gruppe H etter scoring av Ivelin Popov. Det betyr at Bulgaria, på fjerdeplass, nå er bare to poeng bak Norge i Gruppe H.

(NTB)