Skandale i «norsk» toppklubb

Stjernespiller løp etter supporter med politiet i hælene i Italia.

JAGES: Domenico Berardi jager en supporter etter tapet mot Modena. Video: Twitter Vis mer
Publisert

Kristian Thorstvedt og Emil Conradsen Ceide utgjør en norsk duo i Serie A-klubben Sassuolo. Allerede før seriestarten mot Juventus på mandag har klubben viklet seg inn i en skandale.

Det er ikke nordmennene som er i fokus, men klubbens store stjerne og målmaskin Domenico Berardi.

Bakgrunnen er denne:

I går gikk Sassuolo på et pinlig 2-3-tap mot Serie B-laget Modena i første runde av den italienske cupen, Coppa Italia.

Spillerne måtte tåle hets og ukvemsord, både fra egne supportere og motstandernes fans. En av dem som fikk føle det på kroppen, var profilen Berardi.

Han følte til slutt for å ta igjen. For åpen scene begynte han å jage en Modena-supporter på gata.

Video-klipp

Opptrinnet ble filmet. I et klipp som sirkulerer på sosiale medier, først gjengitt av svenske Expressen, ser man at Berardi roper etter noen på gata mens han prøver å rive seg løs fra klubbens sikkerhetsstab.

Han kom seg etter hvert løs. I klippet ser man tydelig at den aggressive spissen løper etter supporteren. Det oppstår kaotiske scener i folkemengden.

Sikkerhetspersonalet kom til unnsetning og avverget trolig en større skandale før det utartet i slagsmål.

Politiet kom også til for å roe den ampre stemningen.

Unnskyldte seg

I går trådte en angrende synder fram på sosiale medier for å be om unnskyldning. Her hinter han om at hans aggresjon skyldtes at supporterne ropte nedsettende ord om hans familie.

«Vi er alle profesjonelle og det viktigste er at vi er et godt eksempel for barn og unge. I dag oppførte jeg meg ikke som en profesjonell. Grunnen er at de jeg elsker mest, min kone og min sønn, ble dratt inn i det som skjedde utenfor banen. Det sårer meg enormt. Jeg vil også be om unnskyldning til motstander-fansen», skriver han på Instagram.

Unnskyldning eller ei: Italienske fotballmyndigheter ser ikke mildt på episoden. Fotballforbundet har i dag innledet etterforskning av hva som skjedde, skriver flere italienske medier.

Totalt har Berardi scoret 70 ligamål på 210 kamper for den hardsatsende Sassuolo. Han er fast inventar i landslagtroppen til Italia, og ble i fjor europamester.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer