Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skandale i OL: Brukte Sør-Koreas flagg før Nord-Koreas kamp

Da nektet Nord-Korea å starte fotballkampen.

40 MINUTTER FORSINKET: Nord Korea-trener Gun Sin Ui sitter på benken sammen med laget sitt på Hampden Park. Kampen mot Colombia ble forsinket i en time etter en flaggtabbe av arrangøren. Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART
40 MINUTTER FORSINKET: Nord Korea-trener Gun Sin Ui sitter på benken sammen med laget sitt på Hampden Park. Kampen mot Colombia ble forsinket i en time etter en flaggtabbe av arrangøren. Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART Vis mer

(Dagbladet): To dager før åpningsseremonien i London har arrangørene fått sin første politiske hodepine i fanget.

Fotballkampen mellom Nord-Korea og Colombia ble en time forsinket etter at arrangøren ved en feiltakelse brukte det sørkoreanske flagget som del av oppvarmingen, skriver AFP og Washington Post.

Nektet å spille
Bilder fra stadion viser at storskjermen på Hampden Park presenterer en nordkoreansk spiller ledsaget av et sørkoreansk flagg.

Den nordkoreanske leiren protesterte på storskjerm-feilen, og også mot at et sørkoreansk flagg var plassert rett foran spillertunnelen.

Etter oppvarmingen tok de laget av banen og og nektet å starte kampen.

Beklager tabben
Oppgjøret skulle etter planen startet kl. 20.45, men først en time for seint kom det i gang.

Da var det korrekte flagget på plass etter intense diskusjoner i tunnelene.

Arrangørkomiteen LOCOG beklager i kveld tabben.

TABBEN: Det sørkoreanske flagget ved siden av nordkoreanske Song Hui Kim. Foto: Brukt med tillatelse av James Crossan
TABBEN: Det sørkoreanske flagget ved siden av nordkoreanske Song Hui Kim. Foto: Brukt med tillatelse av James Crossan Vis mer

- Før kveldens kamp på Hampden Park ble det sørkoreanske flagget vist på storskjermen i stedet for det nordkoreanske. Dette var åpenbart en tabbe. Vi vil beklage overfor laget og Nord-Koreas olympiske komite, og vil gå til skritt for å sikre at dette ikke skjer igjen, sier LOCOG i en uttalelse, ifølge Irish Examiner.

Forholdet mellom de to Koreaene har som kjent vært spent i mange tiår. Ingen grense i verden er strengere bevoktet enn grensen mellom de to nasjonene.

Unnskyldningen fra LOCOG måtte forøvrig oppdateres underveis i kveld, «South Korea» og «North Korea» ble endret til «Republic of Korea» og «The Democratic People's Republic of Korea».

Nord-Korea vant til slutt kampen 2-0, etter to scoringer av hun på bildet nest øverst i denne artikkelen: kaptein Song Hui Kim.

SINNE: Representant for Nord-Korea Son Kwang-ho (med riktig flagg på brystet) gestikulerer før tabben ble rettet opp. Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART
SINNE: Representant for Nord-Korea Son Kwang-ho (med riktig flagg på brystet) gestikulerer før tabben ble rettet opp. Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media