Skandale i VM: Maratonløpere visste ikke at de var i mål

- Han fortsetter i god fart mot sjukjemperne.

MÅTTE STOPPES: Kazuhiro Maeda fra Japan blir stoppet, mens Si-Hwan Noh fra Nord-Korea ligger i målområdet. Etter hvert måtte arrangørene sette en mann ved målstreken for å vise at de hadde nådd målet på VM-maratonet. Da hadde allerede flere fortsatt og løpt videre. Foto: REUTERS/David Gray
MÅTTE STOPPES: Kazuhiro Maeda fra Japan blir stoppet, mens Si-Hwan Noh fra Nord-Korea ligger i målområdet. Etter hvert måtte arrangørene sette en mann ved målstreken for å vise at de hadde nådd målet på VM-maratonet. Da hadde allerede flere fortsatt og løpt videre. Foto: REUTERS/David Gray Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Overraskelsesmannen Ghirmay Ghebreslassie (19) fra Eritrea vant VM-gull på herrenes maraton i natt norsk tid. Han vant med tida 02:12:28 - 40 sekunder bedre enn nestemann.

Men avslutningen på maratonet ble også preget av en skandale i målområdet.

Flere av løperne visste nemlig ikke at de var i mål.

- Dette er helt utrolig, sa NRK-kommentator Jack Waitz på direkten.

Det oppsto nemlig spesielle scener inne på stadion i VM-byen Beijing. Maratonet ble avsluttet med et oppløp på drøyt 300 meter inne på stadion. Men nesten ingen av løperne skjønte at de hadde passert målstreken.

Spurtet ikke Både den suverene gullvinneren Ghebreslassie og resten av toppløperne fortsatte i høy fart etter at de var i mål.

Da Yemane Tsegay løp inn til sølv utbrøt NRK-kommentatorene:

- Han er ikke klar over at han var i mål. Det er litt synd at de skal være i tvil når det er snakk om et VM i maraton. Men dette kunne de satt seg inn i på forhånd, sa NRK-kommentator Jann Post.

Munyo Solomon Mutai løp inn til bronse - og heller ikke han var klar over målstreken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.