TRUFFET:  Første serierunde i Allsvenskan sluttet med en skandale. Djurgården tilhengere kastet gjenstander på Mjällby-spillerne og Gbenga Arokoyo ble truffet. Kampen er stoppet og blir spilt seinere. Foto: Scanpix
TRUFFET: Første serierunde i Allsvenskan sluttet med en skandale. Djurgården tilhengere kastet gjenstander på Mjällby-spillerne og Gbenga Arokoyo ble truffet. Kampen er stoppet og blir spilt seinere. Foto: ScanpixVis mer

Skandale-kamp avlyst

Svensk fotball er rammet av en ny skandale. I kveld ble Mjällbys Gbenga Arokoyo liggende, etter å fått en gjenstand i kroppen.

(Dagbladet):Tribunebråk har de siste åra vært vanlig på svenske fotballstadioner. I kveld gikk alt galt da Stockholms fotballstorhet Djurgården tok i mot Mjällby i Allsvenskan.

Djurgården med den norske keeperen Kenneth Høie i mål hadde akkurat sluppet inn et mål, da flere tilskuere kastet flasker og diverse gjenstander inn på banen mot spillerne.

I følge den svenske avisa Expressen ble Mjällbys Gbenga Arokoyo truffet i kroppen av en gjenstand.

Kastet gjenstander
Gbenga Arokoyo ble liggende på gresset, tydelig preget av å ha blitt truffet.

- Det føles som om jeg ble truffet av en stein, sier Gbenga Arokoyo.

Bråket startet rett etter at Mjällbys Robin Strömberg hadde laget mål på Kenneth Høie.

Spillerene til Mjällby feiret målet rett foran de mest hardbarkede Djurgården supporterne.
Flere tilskuere kastet gjenstander mot Mjällby-spillerne.

Ampert på banen
Like før målet hadde Djurgården-spillerne protestert kraftig, etter  at hjemmelagets Yussif Chibsah hadde fått en smell og ble liggende skadet på gresset. Mjällby fortsatte å spille, uten å bry seg om den skadde spilleren.

Det så først ut til at Gbenga Arokoyo hadde fått en flaske i hodet, men dommer Tobias Mattsson sier til Expressen at spilleren ble truffet av en pære - frukten - i kroppen.

Etter en kort vurdering valgte dommertrioen å avblåse kampen, etter å ha rådført seg med det svenske fotballforbundets utsendte Rune Nilsson.

- Idioter
- Dette rammer Djurgården og våre supportere - Järnkaminerna. Vi skal finne ut hvem som kastet gjenstandene. Dette føles veldig bittert for oss. Det er mange som har jobbet for å gjøre i stand til årets første seriekamp, og så opplever vi dette, sier Tommy Jacobsson, Djurgårdens styreledere.

- Noen få idioter ødelegger fotballsfesten vår, fortsetter Jacobsson.

- Vi i svensk fotball må markere at dette finner vi oss ikke i, sier Rune Nilsson til Expressen.

KEEPER: Kampen ble avbrutt etter at Mjällby hjadde scoret på Djurgårdens norske keeper Kenneth Høie. Etter målet haglet det med gjenstander mot spillerne.

Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet.
KEEPER: Kampen ble avbrutt etter at Mjällby hjadde scoret på Djurgårdens norske keeper Kenneth Høie. Etter målet haglet det med gjenstander mot spillerne. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet. Vis mer