Skandale-maraton i Kina: 12 200 trengte medisinsk hjelp, og deltakere spiste såpe

- Dette er en kollektiv bom.

GIKK VILT FOR SEG: Qingyuan maraton tiltrekker seg mange uerfarne deltakere. Bildet er fra løpet i fjor. Innfelt er et bilde av fruktsåpa som noen av dem spiste av i år. Foto: Qingyuan maraton
GIKK VILT FOR SEG: Qingyuan maraton tiltrekker seg mange uerfarne deltakere. Bildet er fra løpet i fjor. Innfelt er et bilde av fruktsåpa som noen av dem spiste av i år. Foto: Qingyuan maraton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utøverne som nylig fullførte Qingyuan maraton i Kina, fikk seg en overraskelse da de kom i mål. Etter å ha krysset målstreken fikk de servert en gavepakke med det som så ut som energibarer, noe som sannsynligvis ville vært etterlengtet for flere av løperne.

Men synet kan bedra, iallfall når innholdsfortegnelsen på pakken er skrevet på engelsk. Det var slettes ingen energibarer løperne satte tennene i - det var såpe formet som frukt.

Ifølge People's Daily skal vitner ha rapportert om flere såpestykker med bitemerker liggende på bakken.

- Pakkene med såpe liknet på matpakker. Det er en tabbe fra vår side, sier en representant til Yangtse Evening Post, gjengitt av People's Daily.

Gavepakkene inneholdt også ting som bananer, brød og sjokolade. Det var derfor ikke så rart at posen med fruktsåpe ble tatt for å være spiselig.

Av de 20 000 løperne som deltok, var det hele 12 200 av dem som trengte medisinsk hjelp etter løpet. Nærmere 10 000 av disse hadde muskelkramper, mens over 1700 hadde forstuet noe. Det er uvisst om noen trengte hjelp på grunn av såpespising.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer