TRØBBELMAKER: Ravel Morrison (t.h.) er regnet som et av engelsk fotballs største talenter, men Manchester United kvittet seg med ham for en uke siden etter gjentatte problemer utenfor fotballen. Nå har han provosert med en homofob og truende melding til en som provoserte ham på Twitter. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix
TRØBBELMAKER: Ravel Morrison (t.h.) er regnet som et av engelsk fotballs største talenter, men Manchester United kvittet seg med ham for en uke siden etter gjentatte problemer utenfor fotballen. Nå har han provosert med en homofob og truende melding til en som provoserte ham på Twitter. Foto: Tom Hevezi, AP/ScanpixVis mer

Skandale-Morrison i bråk igjen - en uke etter United-exiten

Homoaktivist: - Ekstremt skuffende.


(Dagbladet): På siste dag av overgangsvinduet gikk Manchester United-talentet Ravel Morrison til West Ham United.

19-åringen har et rykte som er like frynsete som fotballtalentet hans er spennende. Og i går, sju dager etter overgangen, havnet han i unåde igjen.

Han ble provosert av en person via Twitter, og svarte med følgende salve:

«Crack head ? Go suck out u little faggot your a guy that talks if u see me you try slap me I'm in manchester every week,» skrev Morrison, ifølge Goal.com.

«Faggot» er et engelsk skjellsord som brukes om homofile.

West Ham skriver i en uttalelse på klubbens nettside at de er kjent med at Det engelske fotballforbundet (FA) har kontaktet Morrison og bedt ham om en forklaring på kommentarene.

- Ravel og klubben vil samarbeide med FA, og har fått frist på mandag til å svare, skriver West Ham.

Verken klubben eller spilleren vil kommentere saken ytterligere, heter det i uttalelsen.

- Gjør skade Tweeten er fjernet fra Morrisons twitterside, men vekker reaksjoner blant aktivister som arbeider mot homofobi innen fotballen. Fotballnettstedet har snakket med Alan Duffy i The Justin Campaign.

- Det er ekstremt skuffende å høre at enda en profesjonell fotballspiller i England har brukt homofobt språk, sier Duffy.

Han mener engelsk fotball fortsatt har en jobb å gjøre for å luke unna homofobe holdninger.

- Ravel Morrison er kanskje ikke klar over hvilken skade sånne bemerkninger kan gjøre, men når fotballstjerner bruker sånt språk forsterker det bare inntrykket av at fotballen er et sted der homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle fans eller spillere ikke er velkomne, sier Duffy.

Vold og trusler Morrison har blitt omtalt som «det største talentet i engelsk fotball siden Wayne Rooney», men har også ved flere anledninger havnet i politiets søkelys for vold og trusler.  The Guardian oppsummerte noen av «høydepunktene» i fjor:

• Morrison har to ganger blitt anholdt av politiet etter påstott vold mot kjæresten, men sakene har blitt droppet siden hun ikke har villet vitne mot ham.

• Han er advart av politiet for overfall mot moren sin.

• Han har innrømmet to tilfeller av trusler mot en tenåring som vitnet mot to av vennene til Morrison i en ranssak.

Morrison fikk en betinget dom på ett år, med fare for å havne i fengsel om han gjorde nye feiltrinn.

Alex Ferguson sa at Morrison «stilte urealistiske krav» da han kommenterte at åringen var på vei bort i januar.