Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidrett

Skandale på Bislett: - Vi har gjort en forferdelig tabbe

For høyt hinder på damenes 3000 meter hinder.

SKANDALE: Flere av løperne hadde store problemer å komme over hinderet som var for høyt på Bislett stadion. Skjermdump: NRK
SKANDALE: Flere av løperne hadde store problemer å komme over hinderet som var for høyt på Bislett stadion. Skjermdump: NRK Vis mer

- Dette skal ikke skje! Det skrek NRK-kommentator Jann Post på damenes 3000 meter hinder under Bislett Games i kveld.

Det ene hinderet viste seg å være for høyt, det var dimensjonert for herrene. Det er 15 centimeter høyere.

- Det er bare for arrangøren å legge seg flat, sa Post og kommentatorkollega Vebjørn Rodal.

Flere av damene fikk store problemer med å komme over hinderet som sto plassert etter den ene svingen.

- Det er en arrangørtabbe. Det er dumt for Bislett og arrangøren. Sånne ting skal ikke skje, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal, som var Norges utøver på start i øvelsen.

På direkten kunne ikke NRKs kommentatorduo forklare hvorfor skandalen skjedde.

- Dette skal ikke skje i en internasjonal konkurranse som dette. Alle skrek at det er for høyt, sier Emma Coburn til NRK.

- Jeg ble mentalt stresset. Frustrerende!

Det samme mente Karoline Bjerkeli Grøvdal:

- Jeg merket med en gang at hinderet var for høyt. Veldig klønete av arrangøren!

- For min del så er det vanskelig nok å hoppe over de lave hekkene. Det skal ikke skje og det blir et uromoment. Alle merker det og begynner å vifte og peke - og så tar det tre-fire runder før de begynner å gjøre noe med det, sier Grøvdal i pressesonen etter løpet.

Funksjonærer stormet til og forsøkte å gi hinderet riktig høyde etter hvert som skandalen ble oppdaget. I en uttalelse fra arrangøren legger de seg helt flat:

- Vi har gjort en forferdelig tabbe. Dette skulle aldri ha skjedd. Vi ber om unnskyldning til utøverne, de har vår dypeste sympati. Høydeforskjellen på hekken var 15 centimeter. Jentene skulle hoppet over 76 centimeter, men høyden var 91 centimeter, som var herrenes høyde.

Hyvin Kiyeng fra Kenya vant 3000-meteren foran Emma Coburn. Karoline Bjerkeli Grøvdal ble nummer sju.

For Grøvdal var det en dag hvor lite fungerte. Romsdalsjenta hadde slitt med å få i seg næring i løpet av dagen og hadde lite å gi.

- Ja, jeg hadde egentlig mest lyst til å løpe av banen, men jeg trenger treningen og løpe i felt og over hinderne. De siste 1000 føler jeg at jeg gir litt opp, men jeg trenger uansett treningen om det så er litt dumt, sier Grøvdal.

Tida til vinneren ble 9.09,63. Bjerkeli Grøvdal løp inn til 9.29,94

Dagbladet oppdaterer saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media