Skandale-Riis i CSC-bussen

Arvesen: - Hyggelig at han stakk innom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utskjelte Bjarne Riis skulle holde seg unna Tour de France, men var en av de første til å trykke Kurt Asle Arvesens (32) hånd inne i Team CSC-bussen da nordmannen hadde syklet prologen lørdag.

Riis dukket uventet opp like etter Arvesens heller svake prolog (104.-plass) og ble sittende i teambussen i over ti minutter sammen med blant andre sin norske elev og prologvinner Fabian Cancellara.

- Han sa ikke noe spesielt, men hyggelig at han stakk innom. Vi er en sammensveiset gjeng som klarer oss bra også uten Bjarne. Nå tar han seg av sponsorene våre, men Bjarne blir neppe med i hele Touren. Han drar sikkert på ferie eller noe, sa Arvesen til NTB.

Hudfletter ASO


Nordmannen hudfletter Tour de France-organisasjonen ASO, som presset Riis til å holde seg unna årets store sykkelbegivenhet fordi dansken innrømmet å ha dopet seg da han vant Tour de France i 1996.

Andre som har vært involvert i dopingjuks har ikke fått kniven på strupen på samme måte. Deriblant tyskeren Erik Zabel, som innrømmet dopingmisbruk før Riis. Zabel stilte til start uten problemer lørdag.

- Jeg tar sterkt avstand fra det Bjarne gjorde på 1990-tallet, men «alle» dopet seg den gangen. Forskjellen er at Bjarne tar hele støyten alene. Det er noe galt med moralen hos Tour-arrangøren når en har lov til å være her som tidligere dopet rytter, men ikke som tidligere dopet manager, sa Arvesen til NTB.

- Man må være konsekvent. Det går ikke an å bruke argumentet «han dopet seg for å vinne» når man skal utestenge folk. Er det fritt fram for alle andre, da?


Ikke sving
Arvesen fikk ikke helt sving på Tour-åpningen.

- Et bra ritt, og jeg kunne ikke gjort så mye annerledes. Man kan tape alt i en sving. Jeg håpet å ta ledelsen da jeg kom til mål på tidlig startnummer, men egentlig er det samme greie å bli nummer 15 eller 55. Jeg ble ikke tatt med i laget for å vinne prologen, sa Kurt Asle Arvesen.

(NTB)

UTSKJELT: Bjarne Riis skulle holde seg unna Tour de France, men dukket likevel opp rundt CSC-bussen både før og etter prologen i dag. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX
UTSKJELT: Bjarne Riis skulle holde seg unna Tour de France, men dukket likevel opp rundt CSC-bussen både før og etter prologen i dag. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer