Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skandale ryster dansk storklubb: - Har han gått fra vettet?

Storaksjonær diskuterte under pseudonym på forum.

SKREV UNDER PSEUDONYM:  Storaksjonær og styreleder Jan Bech Andersen. Foto: NTB Scanpix
SKREV UNDER PSEUDONYM: Storaksjonær og styreleder Jan Bech Andersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det koker i den danske fotballklubben Brøndby. Trener Thomas Frank har sagt opp sin stilling, og blitt midlertidig erstattet av Auri Skarbalius.

Dette skjer mindre enn 24 timer etter at avisa Ekstra Bladet avslørte en skandale som involverer storaksjonær og styreleder Jan Bech Andersen.

Andersen har benyttet seg av profilen til sønnen på klubbens største supporterforum. Under navnet «Oscar» har han kommet med oppsiktsvekkende angrep på trener Thomas Frank og tidligere sportssjef Per Rud.

- Har du gått fra vettet? spør Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen i en kommentar.

Pseudonym Bech Andersen har benyttet seg av pseudonym på Sydsiden Online, som er supporterforumet til Brøndby i den danske toppligaen.

Kort fortalt har han forherliget seg selv, og rakket ned på andre skikkelser knyttet til klubben.

«Er Jan Bech Andersen handlingslammet? Nei!»

Slik innleder han et av sine innlegg på forumet under navnet «Oscar». I andre sammenhenger har han dundret løs på tastaturet over elendige spillerkjøp, dårlig spill og manglende spilletid for troppens dyreste mann, svenske Johan Elmander.

Om tidligere sportsdirektør Per Rud skriver han:

- Per Rud var og er hundre prosent inkompetent.

Ikke nådig Ekstra Bladets sportsredaktør er ikke nådig:

- Dette er det nærmeste vi kommer en kopi av Donald Trump. Det er tilsvining og selvforherligelse.

Allan Olsen fortsetter:

- Motivet er selvfølgelig ikke vanskelig å se. Jan Bech Andersen ønsker å snu stemningen i Brøndby, og høste anerkjennelse for det arbeidet - og de mange millionene - han har lagt ned for å gjenreise Brøndby.

I et innlegg på hjemmesida til Brøndby i morgentimene onsdag innrømmer Bech Andersen at han har hatt en profil på supporterforumet.

- Ja, jeg har i løpet av de siste par åra løpt litt løpsk i kampens hete på dette onlineforumet når spillet ikke har fungert. Jeg har delt skittent vasketøy som jeg ikke skulle ha delt. Det er jeg ufattelig lei meg for.

- Følelser og engasjement Han fortsetter:

- Jeg har aldri vært god til - eller kommer aldri til å bli god til - å skjule mine gleder og frustrasjoner, spesielt når det gjelder Brøndby. Det er engang sånn jeg er.

- For meg handler fotball om følelser og engasjement, og ikke iskalde kontanter. Det handler om å være til stede her og nå. Som fan - og nå styreleder - har jeg gjennom flere år tatt del i gleder og frustrasjoner som følger med det å være Brøndby-supporter.

Blir i klubben Bech Andersen bedyrer at han ikke har noen planer om å forlate Brøndby. Han avslutter innlegget sitt på denne måten:

- Det er ingen tvil om at det er nå at fellesskapet - både på og utenfor banen - skal vise sin verdi. Jeg er den som skal gå foran i dette fellesskapet.

Det er i dag blitt kjent at Brøndby går med 17 millioner kroner i underskudd. Også administrerende direktør Søren Vadmand er ferdig i klubben.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media