Sykling i Norge:

Skandale stoppet det norske sykkelrittet: - Dette er jo et sjokk. Dette skal ikke skje

Rytterne måtte stoppe da en bro gikk opp med fem kilometer igjen til mål.

STANSET: Rytterne måtte stoppe, og vente til båtene hadde passert under broa. Foto: Skjermdump med tillatelse TV 2
STANSET: Rytterne måtte stoppe, og vente til båtene hadde passert under broa. Foto: Skjermdump med tillatelse TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Fire ryttere ledet an på den andre etappen i Ladies Tour of Norway. Med fem kilometer igjen til mål hadde de fremdeles en brukbar luke på hovedfeltet.

Plutselig kom de til en sperret vei, med en bom som hadde gått ned foran Værstedbrua i Fredrikstad. Hovedfeltet kom noen sekunder etter, og måtte stanse sammen med utbryterne.

Etter flere minutter gikk brua opp. Først kjørte seilbåten forbi, før flere andre båter tøffet forbi. Brua ble så senket, og rytterne fortsatte inn mot mål.

Se video av hendelsen på tv2.no.

– Dette er jo et sjokk for alle sammen. Jeg har vel ingen annen kommentar enn at dette er veldig tragisk for alle som er involvert. Vi har hatt kontroll på det meste, men hva som er den reelle årsaken til at slikt kan skje det har jeg ingen kommentar til akkurat nå, sier rittsjef Roy Moberg i intervju med TV 2.

– Dette skal ikke skje. Dette må vi komme til bunns i og finne en forklaring på.

Siden ledelsen til bruddet var under 30 sekunder da de stanset, bestemte rittkommissærene at rytterne skulle starte samlet etter brua.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer