Sykling i Norge:

Skandale stoppet det norske sykkelrittet: - Dette er jo et sjokk. Dette skal ikke skje

Rytterne måtte stoppe da en bro gikk opp med fem kilometer igjen til mål.

STANSET: Rytterne måtte stoppe, og vente til båtene hadde passert under broa. Foto: Skjermdump med tillatelse TV 2
STANSET: Rytterne måtte stoppe, og vente til båtene hadde passert under broa. Foto: Skjermdump med tillatelse TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Fire ryttere ledet an på den andre etappen i Ladies Tour of Norway. Med fem kilometer igjen til mål hadde de fremdeles en brukbar luke på hovedfeltet.

Plutselig kom de til en sperret vei, med en bom som hadde gått ned foran Værstedbrua i Fredrikstad. Hovedfeltet kom noen sekunder etter, og måtte stanse sammen med utbryterne.

Etter flere minutter gikk brua opp. Først kjørte seilbåten forbi, før flere andre båter tøffet forbi. Brua ble så senket, og rytterne fortsatte inn mot mål.

Se video av hendelsen på tv2.no.

– Dette er jo et sjokk for alle sammen. Jeg har vel ingen annen kommentar enn at dette er veldig tragisk for alle som er involvert. Vi har hatt kontroll på det meste, men hva som er den reelle årsaken til at slikt kan skje det har jeg ingen kommentar til akkurat nå, sier rittsjef Roy Moberg i intervju med TV 2.

– Dette skal ikke skje. Dette må vi komme til bunns i og finne en forklaring på.

Siden ledelsen til bruddet var under 30 sekunder da de stanset, bestemte rittkommissærene at rytterne skulle starte samlet etter brua.

I spurten som fulgte i Fredrikstad var Chloe Hosking (Alé Cippolini) raskest.

Slik var etappen:

Like etter halv tre trillet sykkelfeltet rolig ut fra Sarpsborg, og satte kurs mot Fredrikstad.

WM3 tok kontrollen for Marianne Vos, og styrte feltet gjennom de mange angrepene som kom de første kilometerne.

Feltet var fremdeles samlet over den første av etappens kategoriserte stigninger.

Første utbryter

Silvia Valsecchi (Bepink Cogeas) var den første angriperen som fikk en brukbar luke.

Italieneren kjempet gjennom motvinden, og økte ledelsen til over to minutter.

Da rittet begynte å nærme seg etappens første innlagte spurt steg tempoet i feltet. Tempoet var skyhøyt inn mot spurten, og Valsecchi ble kjørt inn.

Feltet deles i to

En sprekk oppstod i feltet inn mot spurten, og det ble raskt 30 sekunder mellom de to gruppene.

Marianne Vos (WM3) var først over spurtstreken, og med de tre bonussekundene tok nederlenderen over den virtuelle ledelsen av rittet.

Det roet seg, og flere ryttere kom tilbake til første gruppe. Men inn mot den andre innlagte spurten steg tempoet igjen.

Feltet smadres

Velt og vind preget kilometerne inn mot spurten, og flere mindre grupper ble dannet. Like før spurten ble det samlet igjen, men det hindret ikke Vos i å knipe flere bonussekunder. Jolien D'Hoore (Boels Dolmans) var først over denne gangen, med Vos like bak.

Inn på de avsluttende rundene i Fredrikstad var feltet samlet. Første passering over målstreken ventet en innlagt spurt, der den nederlandske stjernen nok en gang var først over.

Rossella Ratto (Cylance), Floortje Mackaij (Team Sunweb), Katarzyna Pawlowska (Boels Dolmans) og Mieke Kröger (Canyon SRAM) støtet med 19 kilometer igjen. En forfølgergruppe på fem kvinner gikk etter, der Stine Borgli var med for det norske landslaget.

De var 24 sekunder bak med to runder igjen, mens hovedfeltet var 45 sekunder etter kvartetten som ledet. Borgli-bruddet var tilbake i feltet med ni kilometer igjen.

Broa stanser rittet

Med drøye syv kilometer igjen av den andre etappen ledet tetkvartetten med 32 sekunder til det jagende hovedfeltet. WM3 gjorde det meste av drajobben blant forfølgerne.

De fire måtte stoppe opp med fem kilometer igjen. Hovedfeltet var også kjapt på plass, og alle rytterne stod og ventet.

Da båtene hadde passert la et samlet felt ut på de siste kilometerne mot mål.

Feltet forble samlet inn mot mål, og i spurten vant Chloe Hosking (Alé Cipollini) like foran Marianne Vos (WM3).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer