Russerne utklasset Norge i Tour de Ski

Skandale-TV

Alt gikk skeis med underholdningen da russerne utklasset Johannes Høsflot Klæbo og Norge i Tour de Ski.

HELT OPPGITT: Johannes Høsflot Klæbo var skuffet etter den norske fiaskoen på 15 km fri i Toblach. Men denne gangen var det var alle TV-seerne som hadde det verst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HELT OPPGITT: Johannes Høsflot Klæbo var skuffet etter den norske fiaskoen på 15 km fri i Toblach. Men denne gangen var det var alle TV-seerne som hadde det verst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PÅ en dag da de russiske herreløperne ydmyket Norge i løypa, ble det rekordstore TV-publikummet hjemme i Russland snytt for nesten alle bildene av revansjen. Den gleden hadde de fortjent.

I stedet for å nyte nærbildene av en stadig mer fortvilet Johannes Høsflot Klæbo og sekundene som tikket Sergej Ustjugovs vei, ble de internasjonale TV-seerne presentert ei meningsløs smørje av den italienske produsenten.

Mens russiske stjerner skled inn til en trippel triumf, formidlet produsenten klipp av tilskuere, det værbitte trebygget på skistadion i Toblach og selvsagt grantrær.

Mange grantrær.

NOEN sekunder minnet dette nesten om det mest klassiske norske TV-øyeblikket fra tiår med formidling av denne sporten. Altså den par minuttter lange sekvensen med grantrærne på Gratishaugen på Holmenkollen mens TV-publikummet ventet på Gjermund Eggen på vei mot VM-gullet på 5-mila i 1966.

Men heller ikke her nådde denne sendingen opp.

For den manglet jo stort sett klokka etter at leverandøren Swiss Timing (sic) på nytt slet med å få rett tall til rett tid.

DET å formidle intervallstart i langrenn uten å ha riktig tid, er mer enn vrient. NRKs rutinerte mannskap i kommentatorbua gjorde sitt beste med egne klokker, men her kunne selv ikke deres kunnskap strekke til. Da måtte de ha lekt radioreportere, mens TV-bildene fra Italia levde sitt eget skakke liv:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer