<strong>HOLDT SEG TIL ØYET:</strong> En granat-lignende gjenstand gikk av foran ansiktet på en vakt under oppgjøret mellom Kroatia og Tsjekkia. Foto: Scanpix
HOLDT SEG TIL ØYET: En granat-lignende gjenstand gikk av foran ansiktet på en vakt under oppgjøret mellom Kroatia og Tsjekkia. Foto: Scanpix Vis mer

Skandale under EM: Granat-lignende gjenstand gikk av i ansiktet på vakt

Dommeren stoppet kampen mellom Kroatia og Tsjekkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Tsjekkia - Kroatia 2-2 (0-1)

(Dagbladet): Kroatia imponerte den første timen av oppgjøret mot Tsjekkia - akkurat som de gjorde i hele åpningskampen mot Tyrkia.

To gode enkeltmannsprestasjoner av Ivan Perisic og Ivan Rakitic ordnet 2-0-ledelse etter 59 minutter, og det så da ut til å bli en komfortabel seier for blåtrøyene, før tsjekkerne scoret to ganger i løpet av det siste kvarteret.

Det sportslige havnet imidlertid i skyggen av stygge scener som utspilte seg på Stade Geoffroy-Guichard på tampen av kampen. For like før slutt ble en rekke bluss kastet inn på banen fra kortsiden hvor Kroatias supportere oppholdt seg, etterfulgt av et stort smell hvor en granat-lignende gjenstand gikk av bare centimetre fra ansiktet til en vakt.

- Jeg syns det er neste sjokkerende at de klarer å få med dette inn på stadionen. De kroatiske spillerne er borte hos fansen og ber dem holde opp. Man kan se reaksjonen hos spillerne. Er det mulig? «Slutt», sier Rakitic, Perisic og de andre. Dette er i ferd med å utvikle seg til å bli en liten skandale. Den ene vakta gikk rett i bakken. Dette er veldig lite OK scener, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

- Det er trist

<strong>FORTVILET:</strong> Kroatias spillere ble frustrerte tilskuere til oppførselen til egne fans. Foto: Scanpix
FORTVILET: Kroatias spillere ble frustrerte tilskuere til oppførselen til egne fans. Foto: Scanpix Vis mer

Mens fortvilte Kroatia-spillere forsøkte å snakke egne supportere til fornuft, brøt dommer Mark Clattenburg av oppgjøret. Samtidig utbrøt det voldsomme slåsskamper internt i den kroatiske fanskaren.

- Det er trist, sa TV 2-kommentator Egil «Drillo» Olsen.

Det sto bare minutter igjen av oppgjøret og den britiske kamplederen valgte kort tid etterpå å sette matchen i gang igjen. Sekunder seinere blåste samme mann for straffespark til Tsjekkia, et straffespark Thomas Necid satte i mål.

<strong>INTERNT OPPGJØR:</strong> Kroatene straffet trolig personene bak blussene. Foto: Scanpix
INTERNT OPPGJØR: Kroatene straffet trolig personene bak blussene. Foto: Scanpix Vis mer

Historie preget av bråk

Få snakker imidlertid om resultatet, etter en ny grov supporterskandale i Frankrike. De kroatiske supporterne har også en vond forhistorie som innbærer straff for rasisme, nazi-sympati og tribunevold.

Under EM-kvaliken, hvor landet var i gruppe med blant andre Norge, ble nasjonen trukket ett poeng etter først å ha blitt truet med diskvalifiskasjon.

Nå kan Kroatia trolig vente seg nye sanksjoner fra UEFA, som har bekreftet at hendelsene vil bli etterforsket.

– Disse folkene er sportsterrorister, ikke fans. Det er trolig snakk om seks til ti personer som ødelegger alt, sier en rasende Kroatia-trener Ante Cacic, ifølge NTB.

Svenske og irske fotballsupportere hylles
Hundrevis av maskerte demonstranter i gatekamper i Paris

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer