Skandale under FCK-kamp: Tilskuere til angrep på vakter og politi

Kampen måtte stanses i 18 minutter.

(Dagbladet): Kampen mellom Brøndby og FC København på Bøndby stadion endte i full kaos i kveld.

Kampen var lenge målløs, men da Simon Tibbling gjorde 1-0 for Brøndby, så FC København-fansen svart.

Se skandalescenene i videovinduet øverst!

Først skal en av vaktene på stedet ha blitt slått i hodet. Deretter brøt det ut fullstendig kaos. Politibetjenter ble tilkalt inn på banen. Det ble også sammenstøt mellom supportere og politi.

TV-bildene viser at opprørspolitiet ble møtt med knyttnever, løse stoler og plastgjenstander.

Solbakken beklager

Ifølge BT tok flere hettekledde supportere seg nærmere og nærmere banen. Politiet måtte til slutt barrikadere seg bak reklameskilt da flere av supporterne gikk til angrep.

- Det er kjedelig for klubben og fotballen at det skjer sånne ting. Jeg vil beklage på FCKs vegne. Det er sikkert en gruppe som står bak, og de skal finnes og straffes. Stemingen blant spillerne er en dobbelt skuffelse, både over resultatet og det som skjedde utenfor banen, sier FCKs norske trener Ståle Solbakken til TV3+ etter kampen, ifølge BT.

KAOS: Politiet tok seg ut på gressmatta på stadioen. Foto: Claus Bech / NTB scanpix
KAOS: Politiet tok seg ut på gressmatta på stadioen. Foto: Claus Bech / NTB scanpix Vis mer

- Det er totalt uakseptabel og pinlig, sier FCK-direktør Anders Hørsholt til klubbens hjemmeside.

- Det er ingen unnskyldning for å oppføre seg sånn eller angripe politi eller andre på stadioen. Det er en skam, og vi vil nå finne de som har vært involvert så de kan få sin straff, sier direktøren.

Fire pågrepet

Politiet i København sier til Ekstra Bladet at fire personer er pågrepet, to av dem for vold mot politiet.

- Det er veldig sjeldent vi må gå inn på stadioen, men det var nødvendig på grunn av den voldelig og uakseptable oppførselen, sier Claus Buhr i politiet til avisa.

Kampen ble blåst igang igjen etter 18 minutter, og de to siste minuttene ble avviklet. Det hele endte med at FCK tapte lokalderbyet 0-1, men det ble først avgjort etter at vaktene hadde fått kontroll på den illsinte fansen.

Etter fire kamper i den danske superligaen er det Nordsjælland som topper med full pott, mens Brøndby ligger på annenplass med ni poeng, skriver NTB.

Tittelforsvarer FCK har kun tatt fem poeng, og trener Ståle Solbakken er nok svært ivrig etter å komme på vinnersporet så raskt som mulig.

Saken oppdateres