Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skandale under Ruud-tap. Dommeren mistet tellingen

En uoppmerksom dommer kom ut av tellingen da Casper Ruud tirsdag tapte 4-6, 4-6 mot franske Maxime Janvier i første runde av Challenger-turneringen Tunis Open.

TAP: For Casper Ruud. Foto: NTB Scanpix
TAP: For Casper Ruud. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nordmannen kom skjevt ut fra start og tapte kampens to første games. Heller ikke dommeren hadde en god dag på jobb, da han kom ut av tellingen i tredje game.

Ruud ledet 30-15 da franskmannen vant en ball og dommeren sa 15-40 til Janvier. At grafikken viste 30-30 spilte ingen rolle for dommeren, som sto på sitt. Og da den franske 21-åringen vant neste ball meldte dommeren at gamet var over.

– Du har ikke peiling på hva du driver med, raste Ruud til dommeren og nektet å spille videre før overdommeren kom på banen, skriver VG.

Overfor dommerveilederen sa dommeren at han var 100 prosent sikker på at han hadde rett, og Janvier ledet plutselig 3-0. Også neste game tapte Ruud før han fikk mer skikk på spillet. Den norske 19-åringen kom opp på 4-5, men det var for sent til å redde det første settet. Franskmannen vant det 6-4.

I 2. sett vant Ruud og Janvier hvert sitt servegame før franskmannen brøt den norske 19-åringens serve og deretter gikk 3-1. Ruud reduserte til 2-3, som etter hvert ble til 3-4 og 4-5. Men da franskmannen vant sitt påfølgende servegame var det over for nordmannen i ATP-turneringen. Janvier vant også det andre settet 6-4, i en kamp der en uoppmerksom dommer vil bli husket best.

Dermed fikk ikke Ruud sin revansj mot franskmannen som sendte ham ut av kvalifiseringen i Roland Garros i 2017. Maxime Janvier er ranket som nummer 285 på ATP-rankingen, mens Ruud ligger på 201.-plass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling