Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skandale!

Ørjan Håskjold Nyland ble dyttet inn i mål - men det ble registrert av verken dommer eller mållinjeteknologien. Nå beklager selskapet bak teknologien.

DYTTET OVER: Nyland berører tydelig nettet etter å ha blitt dyttet over streken. Foto: NTB Scanpix
DYTTET OVER: Nyland berører tydelig nettet etter å ha blitt dyttet over streken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Aston Villa - Sheffield United (0-0)

Samtlige spillere knelet for å vise sin støtte til den pågående rasismedebatten før Premier League ble sparket igjen etter coronapausen tirsdag.

I oppgjøret mellom Aston Villa og Sheffield fikk vi se to nordmenn på banen: Ørjan Håskjold Nyland i mål for Aston Villa, Sander Berge på midtbanen for Sheffield United.

I første halvdel ble imidlertid det meste overskygget av en spesiell situasjon: Nyland ble dyttet av en medspiller inn i mål, mens han hadde ballen i hendene.

- Skandale

Ballen var over linja, men dommer Michael Oliver registrerte ikke hendelsen. Dette er noe som mållinjeteknologien egentlig skal plukke opp, men sviktet altså i denne situasjonen.

- En skandale, utbryter ekspert Jesper Mathisen og kommentator Kasper Wikestad gjentatte ganger i TV 2-studio.

- Jeg går ut for å fange ballen og blir dyttet tilbake mot målet. Det eneste jeg husker er at jeg krasjet i stolpen mens jeg prøvde å holde ballen på riktig side av linjen. Jeg så på dommeren, han så på klokken og sa spill videre, så det er det vi gjorde, sa Nyland i et intervju gjengitt av TV 2.

Situasjonen har skapt flere reaksjoner i sosiale medier.

- Hva SKJER? Den er inne! melder Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

Sheffield United, som hadde gått opp i ledelsen dersom situasjonen var plukket opp, reagerer med et ironisk smilefjes.

Stille kveld for nordmennene

Også Aston Villa måtte innrømme at det burde nok blitt dømt scoring.

Klubben reagerte slik på Twitter:

I etterkant har Hawk-Eye Innovations beklaget hendelsen. I en pressemelding skriver de at teknologien sviktet.

- Dommerne mottok ikke et signal til klokken eller øret i henhold til GDS-protokollen. De sju kameraene som ligger rundt målområdet ble betydelig blokkert av keeper, forsvarer og stolpen, skriver de i pressemeldingen.

Selv om det var mållinje-skandalen som fikk mest oppmerksomhet underveis i kampen, var det Aston Villa som var best i store deler. Spesielt dagens Villa-spiss Keinan Davis hadde mange muligheter til å sette ballen i nettet bak Dean Henderson.

Sander Berge hadde en ganske så stille dag på jobben, og ble byttet ut etter en drøy time spilt.

Nyland holdt buret rent, og hadde ikke så altfor mye å gjøre, med unntak av situasjonen som egentlig burde blitt regnet som scoring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!