Champions League

- Skandale

En kjempetabbe under CL-trekningen mandag formiddag skapte stor oppstandelse. Så ble gruppene trukket på ny.

MØTES: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi møtes etter UEFAs tabbetrekning. Foto: AFP
MØTES: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi møtes etter UEFAs tabbetrekning. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Åttendedelsfinalene i Champions League er klare og det er duket for flere skikkelig storoppgjør. Men trekningen gikk ikke helt knirkefritt for seg.

For rett etter trekningen er det full forvirring i TV 2s studio.

Programleder Jon Børrestad kunne informere om at de sjekket reprisen av trekningen og at Manchester United aldri ble hentet fra sin bolle og lagt i fellesbollen slik at de kunne bli trukket mot Atlético Madrid, ifølge kanalen.

Megaoppgjør

Etter mye om og men bekreftet UEFA at de kom til å kjøre hele trekningen på nytt klokka 15.

- Det ble veldig tydelig tidlig at det var et problem med trekningen. Jeg vet ikke helt om folket i UEFA forsto hva som skjedde. Klubber ville ha klarhet, og her handler det om sportens integritet, fortalte The Independent-journalist Miguel Delaney i TV 2s sending da trekningen ble gjenopptatt.

Blant de store endringene var Bayern München, som unngikk Atlético Madrid. De fikk heller FC Salzburg fra Østerrike. Benfica er en annen klubb som unngikk et kjempelag.

Tidligere hadde de endt opp med Real Madrid, men i den nye trekningen satt de igjen med Ajax fra Nederland.

For Manchester United sin del, så unngikk de PSG, som de hadde trukket i den første skandale-trekningen. De møter istedenfor de spanske mesterne Atlético Madrid.

TIL SANTIAGO BERNABÉU: Kylian Mbappé. Foto: Mehdi Taamallah/Shutterstock
TIL SANTIAGO BERNABÉU: Kylian Mbappé. Foto: Mehdi Taamallah/Shutterstock Vis mer

Kanskje den største, og mest oppsiktsvekkende endringen er at Real Madrid ikke får Benfica. De ender nemlig opp med å møtte PSG.

Skandalen utspilte seg tidligere mandag, da trekningen skulle bli avholdt kl. 12. Feilen inneholdt flere lag.

United ble først ved en feiltakelse trukket mot Villarreal, men fordi de var i samme gruppe kan ikke de to lagene møtes. United ble dermed lagt til side og Manchester City ble så trukket ut av bollen.

- Skandale!

Når det neste oppgjøret da skulle trekkes ble Manchester United utelukket fra å bli trukket som Atletico Madrids motstander fordi systemet nok antydet at United allerede var trukket. Atletico trakk i stedet for Bayern München.

- Det er en skandale, sa TV-ekspert Erik Huseklepp.

- De må jo trekke på nytt. De bør jo det, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller, som seinere fikk viljen sin.

The Athletic-journalist Raphael Honigstein var også klar i sin tale.

KARDINALFEIL: Her gjør den russisk legenden Andrej Arsjavin den første blemmen ved å trekke Manchester United mot Villareal. Foto: Richard JUILLIART / various sources / AFP.
KARDINALFEIL: Her gjør den russisk legenden Andrej Arsjavin den første blemmen ved å trekke Manchester United mot Villareal. Foto: Richard JUILLIART / various sources / AFP. Vis mer

- Jeg kan ikke se hvordan UEFA kan la denne trekningen stå, skrev han på Twitter.

Stamsø Møller var også enig og sa at han ble overrasket dersom denne trekningen blir stående.

Independent-skribent Miguel Delaney skrev på Twitter at han har snakket med personer i UEFA som ikke tror det blir en ny trekning.

- Etter å ha snakket med noen få i Uefa nå, så tyder det på at trekninga vil få stå til tross for forvirringen rundt United/Atletico, men la oss se …, skrev han.

Det har regjert flere teorier på sosiale medier om hva som skjer videre med trekningen. Atlético Madrid bekrefter på sin Twitter-side at de ønsker klarhet i situasjonen.

- Vi er i samtaler med UEFA for å be om forklaringer og en løsning etter alle feilene som ble gjort i trekningen av åttedelsfinalene i Champions League, skrev de.

Hadde trekningen stått seg ville dette være første gangen Lionel Messi og Cristiano Ronaldo møter hverandre i et Champions League-sluttspill siden 2010/2011-sesongen.

Den gangen spilte Ronaldo i Real Madrid, og Messi i Barcelona, og det var sistnevnte som gikk seirende ut. Den gangen møttes de i semifinale.

I finalen i 2011 ventet, ironisk nok, Manchester United, som Ronaldo i dag spiller for. Messi og Barcelona beseiret sir Alex Fergusons United 3-1 i finalen som ble spilt på Wembley.

Den første trekninga ga følgende oppgjør. Disse vil ikke lenger gjelde:

 • Benfica - Real Madrid
 • Villareal - Manchester City
 • Atlético Madrid - Bayern München
 • FC Salzburg - Liverpool
 • Inter - Ajax
 • Sporting - Juventus
 • Chelsea - Lille
 • PSG - Manchester United

Den andre trekninga, som er gjeldende, ser slik ut:

 • FC Salzburg - Bayern München
 • Sporting - Manchester City
 • Benfica - Ajax
 • Chelsea - Lille
 • Atlético Madrid - Manchester United
 • Villarreal - Juventus
 • Inter - Liverpool
 • PSG - Real Madrid

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer