- Skandale

Nordmennene leverte en god kvalik i Hoppuka. Men etterpå snakket alle om fallet til sloveneren Cene Prevc (25). Polsk avis kaller det en «skandale». - Det så helt jævlig ut, sier Alexander Stöckl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Ryoyu Kobayashi fra Japan vant den første kvaliken i Hoppuka. Deretter fulgte tyskeren Karl Geiger. Halvor Egner Granerud og Johann André Forfang delte tredjeplassen i Oberstdorf i Tyskland.

Dette kan bety at Granerud har funnet tilbake til storformen. Han hoppet 126,5 meter, mens Kobayashi landet på 129 meter.

Det mest dramatiske som skjedde i Schattenbergbakken, fant imidlertid sted før kvaliken. Cene Prevc falt på 110 meter i treningsomgangen.

- Det er litt skremmende at sånt kan skje. Jeg tror jeg aldri har sett det før, sier Viaplay-ekspert Maren Lundby.

Prevc falt i løs snø etter kraftig regnvær. Den polske avisa sport.pl mener det hele er en skandale og spekulerer i ski med flat tupp fra Slatnar. Skiene boret seg ned i snøen, i det som framsto som en dårlig preparert bakke.

Norges trener, Alexander Stöckl, er ikke enig i at det var en skandale.

- Tuppen på skiene er lave, men du kan ikke skylde på dette. Dette kunne skjedd hvem som helst. Det så helt jævlig ut. Heldigvis endte det bra, sier Stöckl til Dagbladet.

Om bakken sier han:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.