- Skandale

Nordmennene leverte en god kvalik i Hoppuka. Men etterpå snakket alle om fallet til sloveneren Cene Prevc (25). Polsk avis kaller det en «skandale». - Det så helt jævlig ut, sier Alexander Stöckl.

Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Ryoyu Kobayashi fra Japan vant den første kvaliken i Hoppuka. Deretter fulgte tyskeren Karl Geiger. Halvor Egner Granerud og Johann André Forfang delte tredjeplassen i Oberstdorf i Tyskland.

Dette kan bety at Granerud har funnet tilbake til storformen. Han hoppet 126,5 meter, mens Kobayashi landet på 129 meter.

Det mest dramatiske som skjedde i Schattenbergbakken, fant imidlertid sted før kvaliken. Cene Prevc falt på 110 meter i treningsomgangen.

- Det er litt skremmende at sånt kan skje. Jeg tror jeg aldri har sett det før, sier Viaplay-ekspert Maren Lundby.

Prevc falt i løs snø etter kraftig regnvær. Den polske avisa sport.pl mener det hele er en skandale og spekulerer i ski med flat tupp fra Slatnar. Skiene boret seg ned i snøen, i det som framsto som en dårlig preparert bakke.

Norges trener, Alexander Stöckl, er ikke enig i at det var en skandale.

- Tuppen på skiene er lave, men du kan ikke skylde på dette. Dette kunne skjedd hvem som helst. Det så helt jævlig ut. Heldigvis endte det bra, sier Stöckl til Dagbladet.

Om bakken sier han:

- Den var ikke godt nok preparert. Men det var vanskelig med regn og kunstsnø. Da blir det mykt noen steder. Du så det oppsto et svært hull som de måtte tette etterpå.

Det gikk bra med Prevc, som endte som nummer 14 i kvaliken.

VANNDRÅPE-TRØBBEL: Halvor Egner Granerud (t.h.) forklarer lagets skredder, Adrian Livelten, at han fikk en regndråpe midt på hoppbrillen i kvaliken. Foto: Geir Olsen / NTB
VANNDRÅPE-TRØBBEL: Halvor Egner Granerud (t.h.) forklarer lagets skredder, Adrian Livelten, at han fikk en regndråpe midt på hoppbrillen i kvaliken. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Norges beste sammen med Forfang - Granerud - var ikke fornøyd med prepareringen av bakken.

- Hullet på 111 meter var ikke maks, sier han om sporene etter Prevc-fallet.

- Det er sånt som kan skje på påskefjellet, men det skal ikke skje her.

Om sitt eget hopp sier Granerud:

- Kvalikhoppet kjentes dårlig ut. Jeg er fornøyd med at et hopp som kjentes dårlig ut endte med et sånt resultat. Det har vært en fin dag i bakken.

DELT TREDJEPLASS: Johann André Forfang var fornøyd med dagen. Foto: Geir Olsen / NTB
DELT TREDJEPLASS: Johann André Forfang var fornøyd med dagen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Hvorfor var det dårlig?

- Jeg så hoppkanten litt dårlig. Jeg fikk en vanndråpe foran meg akkurat der jeg ser. Så jeg var litt usikker på hvor hoppkanten var, sier Granerud.

- Veldig artig. Det gjorde godt, sier Forfang om tredjeplassen. Daniel-André Tande kom på tiendeplass.

Årets første renn i Hoppuka starter klokka 16.30 onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer