Arrangørtabbe på Bislett

- Skandale

Superstjerna Armand Duplantis (22) ble offer for en arrangørstabbe på Bislett. - Det kunne gått rett til helvete med ham, sier svenskens agent til Dagbladet. - En skummel situasjon, sier Duplantis selv til Dagbladet.

FRUSTRERT: Armand Duplantis. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
FRUSTRERT: Armand Duplantis. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT STADION (Dagbladet): Da den svenske stavhopperen Armand Duplantis skulle hoppe, hadde arrangørene glemt et håndkle i gropa. Stjerna fikk hoppe på nytt, men da lå håndkleet fremdeles der.

- Skandale! Det kunne gått rett til helvete med ham, sier svenskens mektige agent Daniel Wessfeldt, også Jakob Ingebrigtsens agent, til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Dette er en arrangørtabbe som kunne ledet til en stor skandale. Han kunne blitt alvorlig skadet. Det er en menneskelig feil. Men sånt skjer ikke. Jeg vet ikke hvem sin feil det var der nede på stadion. Men det er noen som ikke har kontrollert noe som helst. Dette var overhodet ikke bra. Og det er noe som jeg aldri har opplevd før, sier agenten til Dagbladet.

Resultatet ble at Duplantis tydelig irritert måtte få et nytt forsøk. Til slutt vant Duplanis, som den eneste som hoppet over seks meter.

ARRANGØRTABBE: Da den svenske stavhopperen Armand Duplantis skulle hoppe, hadde arrangøren på Bislett Games gjort en feil. Vis mer

Til Dagbladet kommer 22-åringen med følgende kommentar:

- Det var en interessant situasjon. Vi kan ikke ha vann i gropa når det kommer så mye regn. Arrangøren forsøkte å fjerne vannet, men glemte å fjerne håndkleet. Det var en skummel situasjon og jeg var irritert en liten stund, men det var en ærlig tabbe. Det er som det er, fortalte han til Dagbladet etter løpet.

STJERNE: Armand Duplantis fra Sverige under Diamond League Bislett Games 2022. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
STJERNE: Armand Duplantis fra Sverige under Diamond League Bislett Games 2022. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

- Jeg var irritert en liten stund, men det er ikke noen vits å forbli sur. Om jeg ikke klart hoppet hadde det kanskje vært annerledes, sier han videre.

Svensk-amerikanske Duplantis er en av verdens største friidrettsutøvere. Bare 20 år gammel satte han verdensrekord. Den har han gradvis forbedret.

Dagbladet har forsøkt, men foreløpig ikke lykkes i å få Bislett Games-ledelsens vurdering av situasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer