Petter Northug:

- Skandale

Svensk langrenns prioriteringer får Petter Northug til å steile.

REAGERER: Petter Northug. Foto: Ole Martin Wold / NTB
REAGERER: Petter Northug. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Se verdenscupen i langrenn fra Lillehammer på TV 2 Direkte og TV 2 Play fra fredag klokka 10.30.

Diskusjonen om høydetrening i norsk langrenn har pågått over lengre tid, med Petter Northug som en av de største pådriverne for viktigheten av nok trening i høyden.

Det norske langrennslandslaget har nedprioritert høydetrening de siste sesongene, med visse unntak, som Johannes Høsflot Klæbo inn mot denne vinteren. Northug har flere ganger forfektet at han mener at Klæbo velger rett og at han har stusset over de øvrige skiguttas valg.

Nå retter Northug også pisken mot svensk langrenns prioriteringer.

TOK SELFIE: Da løpebrødrene Ingebrigtsen møtte Petter Northug på løpebane for noen år siden klarte de å hisse på seg den tidligere langrennskongen. Video: Petter Northug Jr. / YouTube Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

I 2022 har ikke det svenske langrennslandslaget vært på noen høydeopphold. Men Jonna Sundling og Emma Ribom har gjort som Klæbo og gjennomført høydetrening i italienske Lavaze på eget initiativ.

- Skandale

Den reisen og det treningsoppholdet i høyden måtte imidlertid den svenske duoen finansiere selv. Det får Northug til å reagere.

- Det er latterlig hvis det svenske skiforbundet ikke betaler. Om de beste skiløperne på landslaget vil prioritere høydetrening, må forbundet betale. Hvis de selv må betale privat, er det en skandale og en katastrofe, sier Petter Northug til den svenske avisa Expressen og legger til:

- Det må det svenske skiforbundet ta tak i. Om de viser at de vil satse og dra til høyden, så skal forbundet betale.

- Da får de slutte med idrett

Sveriges landslagssjef Anders Byström har tidligere uttalt at høydetreningen ikke har like stor verdi hos utøverne selv lengre og at utøverne har uttrykt at de ikke vil være på reise og borte fra sine kjære så mye og så lenge.

Det argumentet kjøper ikke Northug.

- Da får de slutte med idrett, begynne å studere eller skaffe en annen jobb, mener langrennslegenden fra Mosvika.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer