Tusenvis av fotballfans samlet i Milano:

Skandalebilder før byderby

I forkant av storkampen mellom Milan og Inter samlet store grupper med supportere fra begge lag seg foran stadion. Totalt imot rådene fra Italienske myndigheter.

KAOS: Det var ikke mye som minnet om metersregelen utenfor San Siro søndag ettermiddag. Foto: Reuters
KAOS: Det var ikke mye som minnet om metersregelen utenfor San Siro søndag ettermiddag. Foto: Reuters Vis mer
Publisert

Foran lokaloppgjøret mellom Jens Petter Hauges AC Milan og Inter Milan hadde politiet bedt begge lags supportere om å holde seg hjemme. Det skjedde ikke. Supportere fra begge lag samlet seg utenfor lagenes samlede hjemmebane, San Siro.

Allerede tre timer før kampstart hadde det begynt å komme supportere til stadion. Fansen brukte både bluss og røykbomber for å skape liv og stemning utenfor stadion. Bildene viser tydelig at det er få som holder en meters avstand fra hverandre eller har på seg maske blant supporterne.

Det italienske opprørspolitiet måtte til slutt inn for å skille de store mengdene med supportere.

Det er ikke første gangen slike samlinger med supportere har skjedd i Italia. Bare på fredag samlet Milan sine supportere seg på treningsanlegget til laget sitt.

ULTRAS: Milan Ultras samlet utenfor San Siro. Foto: PA
ULTRAS: Milan Ultras samlet utenfor San Siro. Foto: PA Vis mer

Milan-trener Stefano Pioli virker ikke nevneverdig bekymret over konsekvensene samlingen kan få.

- Våre supportere er spesielle og det er veldig synd at vi ikke kan spille foran et fullsatt San Siro. De har alltid støttet oss og vi håper at det er det siste derby uten dem innenfor portene, sa Pioli på pressekonferansen før kampen ifølge Football Italia.

Inter vant kampen overlegent 3-0 etter to scoringer av Lautaro Martínez og en scoring av tidligere Manchester United-spiss Romelu Lukaku. Jens Petter Hauge var ubenyttet reserve for Milan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer