Håndballskandale i Nord-Makedonia

Skandalebilder: - Opprørende!

Scenene fra håndballkampen mellom Eurofarm Pelister og RK Vardar 1961 ryster: - Noe av det verste jeg har sett på en håndballbane, sier håndballekspert til Dagbladet.

SJOKKSCENER: Det gikk en kule varmt for flere av supporterne under rivaloppgjøret mellom RK Vardar og RK Eurofarm Pelister i Nord-Makedonia. Video: Gol MK. Reporter: Christian Fjermeros / Dagbladet Vis mer
Publisert

Oppgjørene mellom Eurofarm Pelister og RK Vardar 1961 i Nord-Makedonia blir av flere håndballkyndige sett på som et av de mest ekstreme derbyene i håndballverden.

- Kampen bar preg av de sjuke scenene, skriver den tidligere danske landslagsspilleren og nå TV-ekspert Rasmus Boysen.

Overfor Dagbladet utdyper han:

- Det er noe av det verste jeg har sett på en håndballbane.

I en Twitter-tråd har hatt delt videoer fra den nevnte kampen som endte i skandale.

Se bildene fra kaoset øverst i saken.

SEKUNDER FØR SMELLET: Sekunder etter at dette bilde er tatt, tar personen med bluss i hånda og kaster blusset mot hjemmesupporterne. Se video øverst i saken. Foto: Twitter / Gol MK
SEKUNDER FØR SMELLET: Sekunder etter at dette bilde er tatt, tar personen med bluss i hånda og kaster blusset mot hjemmesupporterne. Se video øverst i saken. Foto: Twitter / Gol MK Vis mer

Rømte i garderoben

Etter drøyt 12 minutter - på stillingen 3-3 - tok det fullstendig fyr inne i Jane Sandanski Arena der RK Vardar 1961 spiller sine hjemmekamper. En video viser målvakten til bortelaget som blir truffet i hodet av en mynt.

Kampen ble raskt blåst av, men da dommeren etter hvert satte spillet i gang igjen, skulle det ikke ta mange minuttene før det på nytt tok fyr inne i arenaen som huser 6000 tilskuere.

TV-bildene viser «hooligans» oppe på tribunen, flere av dem med tildekkede ansikter. Flasker og mynter flyr vegg-i-mellom, det samme gjør bluss og bengalske lys. Plutselig tar flere av tilskuerne seg ned på parketten - noe som blir starten på scener man svært sjelden ser i en idrettshall.

Bortesupporterne løper ned på banen og flere av spillerne står sjokkerte igjen og skuer opp mot scenene som utspiller seg på tribunen. Etter hvert rømmer også Vardar-spillerne i garderoben, slik du kan se på videoen over.

Etter noen minutter kommer politiet på banen. Heller ikke de lykkes med å stoppe tilskuerne. De to lags kapteiner forsøkte etter hvert å roe ned supporterne - noe de tilsynelatende fikk til. For etter en 20 minutter lang pause ble kampen startet opp igjen, og hjemmelaget Vardar vant til slutt 31-24.

- Stor respekt til Vardar-spillerne som forsøkte å stoppe galskapen, skriver Boysen.

Med seieren festet Vardar grepet om ligatittelen, som i så fall vil bli deres åttende strake. Begge lagene gikk ubeseiret gjennom seriespillet, og etter fem kamper i sluttspillet står Vardar med 15 poeng mot Eurofarm Pelisters 12.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer