Skandalebokser Chisora fikk kjempebot

Må punge ut en halv million etter Klitsjko-kamp.

Skandalebokseren Dereck Chisora har fått 100.000 dollar (ca. 550.000 kroner) i bot etter helgens VM-kamp i Tyskland.

Han barket sammen med David Haye på pressekonferansen etter kampen mot Vitalij Klitsjko, men også før kampen viste han svært dårlig oppførsel. På innveiingen klappet han regelrett til sin tysk-ukrainske motstander, og han klarte også å spytte vann i fjeset på broren Vladimir Klitsjko.

Det er det tyske profesjonelle bokseforbundet som har reagert og trukket 100.000 dollar av det opprinnelige honoraret på 500.000 dollar som engelskmannen fikk for kampen.

- Han har fått 50.000 dollar i bot for å gi Vitalij Klitsjko en lusing i forbindelse med innveiingen. 25.000 dollar må han betale for å ha spyttet på Vladimir Klitsjko, og de siste 25.000 dollar han må ut med er for bråket på pressekonferansen, sier Thomas Pütz, som er president i det tyske profesjonelle bokseforbundet.

Chisora rykte er fullstendig ødelagt etter skandaleoppførselen, men han kan også vente seg flere reaksjoner, for det britiske bokseforbundet vurderer både bøter og utestengelse som passende straff for bokseren, som er født i Zimbabwe.

Chisora står også i fare for å møte i retten i Tyskland, for det er ingen hemmelighet at den tyske påtalemakten vurderer å sikte han for overfallet på David Haye og de drapstruslene han framsatte mot den tidligere verdensmesteren.

(NTB)