Skandaledommer fikk 15 måneders fengsel

Solgte info og veddet på NBA-kamper han dømte.

(Dagbladet.no): NBA-dommeren Tim Donaghy ble i dag dømt til 15 måneders fengsel for bedrageri, melder nyhetsbyrået Reuters.

41-åringen, som dømte i verdens beste basketballiga i 13 sesonger, erklærte seg skyldig i august i fjor. Han har innrømmet å ha veddet penger på kamper han selv dømte, i tillegg til å forsyne bookmakere med innsideinformasjon.

- Jeg er veldig lei meg. Jeg har bragt skam over meg selv, familien, og yrket jeg elsker, sa Donaghy til dommeren i Brooklyn før straffen.

Donaghy skal ha gitt både bookmakere og gamblere detaljert informasjon om den fysiske formen til spillere, samt hvilke dommere som var satt opp til å dømme hvilke kamper.

For opplysninger som førte til riktige tipperesultater, skal NBA-dommeren ha mottatt rundt 25 000 kroner.

- Mange personer stolte på at han gjorde jobben sin, sa dommer Carol Amon før hun også sendte Donaghy til behandling for spilleavhengigheten han lider av.

Tim Donaghy trakk seg som dommer sist sommer, og avsløringene rundt ham førte til en stor opprensking i NBAs dommerrekker.

41-åringens forsvarer John Lauro hevdet i retten at minst halvparten av de andre NBA-dommerne også er involvert i ulovlig gambling.

SPILLEAVHENGIG: Tim Donaghy skiller Lakers\' Kobe Bryant og Phoenix Suns-spillere under en sluttspillkamp i 2006. Nå er Donaghy sentral i en stor dommerskandale som rulles opp i NBA. Foto: AP/SCANPIX
SPILLEAVHENGIG: Tim Donaghy skiller Lakers\' Kobe Bryant og Phoenix Suns-spillere under en sluttspillkamp i 2006. Nå er Donaghy sentral i en stor dommerskandale som rulles opp i NBA. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Skandaledommer fikk 15 måneders fengsel