DRAMATISK KVELD. Landslaget for jenter under 19 år går en dramatisk kveld i møte i EM-kvaliken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DRAMATISK KVELD. Landslaget for jenter under 19 år går en dramatisk kveld i møte i EM-kvaliken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Skandaledommer sendt hjem. Landskamp mot England skal vare i 18 sekunder og åpner med straffespark

Absurd situasjon i EM-kvalik for J 19-laget i kveld.

Siste: Norge slo i ettermiddag Nord-Irland hele 8-1.

(Dagbladet): Presset på den norske landslagsmålvakten kan bli vanvittig i kveld.

Nøyaktig klokka 22.45 skal nemlig et straffespark tas om igjen. Et straffespark som gikk i mål, og som feilaktig ble annullert av dommeren.

Det var på overtid av kampen på stillingen 2-1 til Norge over England forrige lørdag, at dommeren ga et straffespark til England. Ballen gikk i mål, men dommeren blåste for en engelsk spiller som beveget seg inn i feltet før sparket ble foretatt.

Hun valgte å annullere målet.

England protesterte. Og protesten ble tatt til følge.

Sendt hjem Dommertabben anses som så alvorlig, at hun er sendt hjem fra turneringen, ifølge Daily Mail.

EM-kvalifiseringen foregår i Nord-Irland.

Det kan faktisk vise seg at straffesparket kan bli avgjørende om enten Norge eller England går videre til sluttspillet i EM for jenter under 19 år. Etter straffesparket skal resten av overtiden spilles.

- Det skal spilles i 18 sekunder etter straffen, har vi fått opplyst fra UEFA, forteller Heidi Støre i Norges Fotballforbund til Dagbladet.

Administrerende leder for J19-laget, Ann Kristin Aarønes, mener det er en historisk situasjon. At et norsk landslag går på banen med fullt lag for å se et straffespark, og så spille en fotballkamp som varer i 18 sekunder.

- Laget har forberedt seg så godt det lar seg gjøre foran denne ekstraordinære situasjonen. Men først har vi en kamp mot Nord-Irland, sier Aarønes - om kampen Norge akkurat har ferdigspilt - før de møter England seinere i kveld.

Og hun fortsetter:

- Først må jentene ha full fokus mot den kampen. Det er en kamp som vi ganske sikkert er avhengig av å vinne. Og helst med flere mål. Det kan være vi kan avgjøre det til vår fordel, slik at vi vinner gruppa uansett hvordan straffesparket ender senere samme kveld. Det kan jo også hende at England taper sin kamp mot Sveits. Da er vi jo eventuelt videre som vinnere av gruppa, sier Aarønes.

Før dagens to siste kamper, og den siste situasjonen med straffesparket seinere, står Norge øverst på tabellen.

Selv om målforskjellen heller til Englands fordel etter at laget vant 9-1 over Nord-Irland, går foreløpig Norge foran. Regelverket slår fast at laget som har best resultater mot ener og treer i sin gruppe blir med til sluttspillet.

Norge har slått Sveits tidligere i turneringa. Resultatet mot England står foreløpig åpent. Sannsynligheten for uavgjort er stor.

Alle tre lagene står med tre poeng hver. Men det er før poengene mellom Norge og England er fordelt.

Går kveldens straffespark inn, og England vinner sin kamp mot Sveits, er England vinner av gruppa og laget som går direkte videre til sluttspillet i sommer.

Bare den beste toer blir med som siste lag til sluttspillet sammen med de seks gruppevinnerne.

Fordel Norge Norge har en fordelaktig situasjon, da laget som nevnt har slått Sveits.

Men til og med Sveits kan vinne gruppa. Om laget slår England. Og Norge ikke greier bedre enn uavgjort mot Nord-Irland.

For det blir neppe annet enn uavgjort eller seier til Norge mot England.

- Det er så mange variabler her, at vi må nesten ta det etter hvert, sier administrerende leder Ann Kristin Aarønes.

Trener Nils Lexerød er ikke tilgjengelig før etter kampen er over mot England.

Han uttaler til fotball.no at laget er ved godt mot. Og at både spillere og støtteapparatet har håndtert situasjonen på en god måte.