Skandaledommeren tatt ut på Uefas førstelag

Martin Hansson så ikke Henry-handsen, men får tillit.

BLINDE AV RASERI: De irske spillerne omringet Martin Hansson da den svenske dommertrioen godkjente Thierry Henrys avgjørende handsmål i VM-kvaliken. Hansson straffes i det minste ikke av Uefa, som regner han som fortsatt i toppen i Europa.Foto: SCANPIX/AFP/ FRANCK FIFE
BLINDE AV RASERI: De irske spillerne omringet Martin Hansson da den svenske dommertrioen godkjente Thierry Henrys avgjørende handsmål i VM-kvaliken. Hansson straffes i det minste ikke av Uefa, som regner han som fortsatt i toppen i Europa.Foto: SCANPIX/AFP/ FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Livet må gå videre. Jeg skal nok overleve denne stormen også, sa toppdommer Martin Hansson etter to dager i taushet etter skandalekvelden i Paris.

To dager tidligere hadde Hanssons dommertrio oversett Thierry Henrys skamløse hands nede ved dødlinja, som i praksis sendte Frankrike til VM på bekostning av Irland. Og like etter opplevde han å få all skyld av Fifa-president Sepp Blatter.

I dag fikk Martin Hansson i det minste en gledesbeskjed fra det europeiske fotballforbundet: Svensken er fortsatt med i Uefas elitegruppe, som teller de 26 beste dommerne i Europa.

Veik dommerHansson fikk hard medfart i mediene etter kvelden i Paris, og selv om mye raseri var rettet mot Thierry Henry, fikk Hansson også sitt.

Til trøst for Hansson viste grafikk i The Times at verken svensken eller hans assistenter hadde mulighet til å spotte at Barcelona-spissen tok ballen med hånda, muligens to ganger.Svensken er forøvrig opprinnelig brannmann, og har vært i hardt vær i Europa tidligere. Han mottok drapstrusler etter Steven Gerrards omstridte straffesparkmål mot Atletico Madrid forrige høst.Der og da fortalte Hansson at han vurderte å legge opp, fordi dommerne bare ble kommentert når de gjorde tabber. Men han la ikke opp, i stedet fortsatte han og gjorde nye brølere.I sommer lot han blant annet være å godkjenne et åpenbart Kaka-mål for Brasil i Prøve-VM i sommer. Irland-sjef Giovanni Trapattoni lurte på hvorfor Fifa hadde satt opp en veik dommer til kampen, andre har tatt til orde for at han aldri igjen skal dømme en kamp på internasjonalt nivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer