Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skandalefinale i handikapturnering

Slagsmål, matchstraff og utestengelser.

Det gikk hett for seg i kjelkehockeyturneringen Malmö Open i helgen, der et norsk lag gikk seirende ut.

Turneringen endte med skandale. Spillerne på det tyske laget Hannover Scorpions nektet å røre seg i søndagens finale mot Oslo, i protest mot at to spillere hadde fått matchstraff og ble utestengt i semifinalen mot Malmö lørdag.

Da det norske motstanderlaget gikk opp til 1-0 etter 15 sekunder - uten at tyskerne hadde beveget seg, var det slutt. Dommerne avbrøt farsen og utropte Oslo som vinner av turneringen.

Lørdagens semifinale mellom Malmö Fifh og Hannover Scorpions ble en amper kamp med mange utvisninger. I andre periode barket spillerne sammen i et masseslagsmål der både knyttnever og køller var involvert.

To av de svenske og en av de tyske spillerne fikk matchstraff. Etter et jurymøte sent samme kveld ble ytterligere en spiller på det tyske laget utestengt fra finalen.

- Vi rapporterer de tyske spillernes oppførsel både til det svenske Handikapforbundet og til det internasjonale forbundet, sier Mats Linde, viseformann i arrangørklubben Malmö Fifh, til avisen Sydsvenskan.

De to tyskerne tilhører landslaget og risikerer ifølge avisen å miste EM-turneringen i Tsjekkia.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media