HÅPLØSE FORHOLD: Det var ikke lett å spille fotball på Brann stadion søndag kveld. Foto: NTB/Scanpix
HÅPLØSE FORHOLD: Det var ikke lett å spille fotball på Brann stadion søndag kveld. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Gullkampen i Eliteserien

Skandaleforhold på Brann stadion: - Her er det fullstendig idiotisk å spille

Kulden kom overraskende på banemannskapene.

BERGEN/OSLO: Spilleforholdene skapte store problemer for de involverte ute på naturgresset på Brann stadion søndag kveld. TV 2 meldte tidlig at forklaringen rett og slett var at banemannskapet glemte å skru på undervarmen - det stemte ikke.

Da banemannskapene kom på jobb søndag var halve banen frostlagt. Dagen før hadde forholdene vært gode.

Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, sier til TV 2 at situasjonen ikke hadde latt seg bedre om varmekablene hadde vært skrudd på i går eller i dag.

- De har ikke vært på, og de pleier ikke være på så tidlig på høsten. Skulle de hatt noen effekt måtte vi satt de på forrige helg.

- De må stå på fem-seks dager for å ha noen effekt. Vi kunne ikke slått de på i forgårs, for at de skulle hatt noen effekt. Det kom nok litt brått på oss at det ble så kaldt i natt, sa hun til kanalen.

- Katastofe

Rosenborgs Niclas Bendtner var alt annet enn fornøyd etter kampen.

- Kampen burde ikke blitt spilt. Det er en katastrofe at den ble spilt når den er frossen, sier Bendtner i pressesonen.

Dansken sier at forholdene var dårlige fra start til slutt og at det preget kampen. Han mener vi må forvente enn viss standard på dette nivået og at det var mye tid til å gjøre noe med banen i forkant.

- Det var like dårlig hele tiden. Spesielt på den ene siden av banen. Du kunne ikke forvente noe når du spilte der, for da du skulle føre ballen, som vi også så folk gjøre, så mistet folk festet og ballen gled vekk, sier Bendtner til Dagbladet.

- Diskuterte dere spillerne banen mellom dere?

- Vi diskuterte det mye. Vi sa at det ikke var fair forhold for verken oss eller Brann. Det er en toppkamp om gull, det er fans, det er TV. Det er mange mennesker som følger med. Da skal ting være i orden. At folk får det de betaler for, det de håper å se. Du kan ikke spille på en frossen banen, det er umulig, svarer Bendtner.

- Rar opplevelse

Rosenborgs Birger Meling var også kritisk til banen da han møtte pressen.

- Det var en rar opplevelse å springe rundt utpå der. Man føler at man løper på en skøytebane fra midtstreken og ut, om man deler banen på midten. Det var litt kjipt, sa Meling til Dagbladet etter kampslutt.

- Forskjellen på de to halvdelene var som natt og dag. På den ene kom man litt ned i gresset, mens på den andre fløyt man bare oppe på isen. Man er ikke i nærheten av å få feste, og man blir løpende rundt som bambi på isen, sa rogalendingen.

- Så du tenker at kampen burde vært avlyst?

- Jeg skjønner at det sitter langt inne å avlyse kampen med den rammen som er rundt, men for oss spillere er det ikke bra å løpe utpå der og bare føle at man tripper.

KRITISK: Rosenborgs Birger Meling. Foto: NTB/Scanpix
KRITISK: Rosenborgs Birger Meling. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Han var ikke i tvil om at det man fikk se ute på Brann stadion led av forholdene.

- Det gjør noe med produktet, og det gjør noe med hvordan det ser ut. Det er mange personlige feil, og det er mye rart som skjer. Det kommer som en konsekvens av at banen er som den er. Jeg føler jeg bare må få løftet fram det.

- Kunne spilt med skøyter

Rosenborgs Pål André Helland reagerte også kraftig.

- Ute på min side er det helt jævlig. Jeg har så vondt i føttene. Men jeg gleder meg til andreomgangen. Jeg kunne like gjerne spilt med skøyter i første omgangen, sa Helland til Eurosport i hvilen.

Kampen endte med seier for Rosenborg i seriefinalen, men til tross for det hadde ikke Helland glemt hvordan han opplevde å spille på den frosne halvdelen før hvilen.

- Etter min mening burde den ikke vært spilt og det sa jeg til dommeren før kampen. Her er det fullstendig idiotisk å spille, sa kantspilleren til Eurosport på indre bane etter seieren.

Også Europosrt-kommentator Tor Ole Skullerud uttrykte sin frustrasjon over baneforholdene hvor gullet etter all sannsynlighet ble avgjort:

- Det er fryktelig trist at vi må spille en avgjørende kamp der halve banen er uten fotfeste, sa den tidligere Molde- og Strømsgodset-treneren under kampen.