England videre i VM

Skandalekamp: - Uakseptabelt. Skam. Trist

Stemplinger, spytting, dytting av dommeren og protester mot VAR. England - Kamerun ble høydramatisk.

STYGG TAKLING: Steph Houghton ligger i smerter på bakken ved sidelinja etter en stempling. Phil Neville protesterer til dommeren. Foto: NTB scanpix
STYGG TAKLING: Steph Houghton ligger i smerter på bakken ved sidelinja etter en stempling. Phil Neville protesterer til dommeren. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

England mot Kamerun utviklet seg til en skandaløs kamp, og førstnevntes manager, Phil Neville, kalte motstanderens oppførsel for «en skam».

Manageren anklaget Kamerun for stygge stemplinger og spytting, og var frustrert over at laget nektet å sette i gang spillet etter at to VAR-avgjørelser gikk mot dem.

Kameruns oppførsel bekymrer Neville, som er redd for hvilket signal det sender til alle som ser på hjemmefra.

- Det var sju millioner mennesker som så oss spille en internasjonal fotballkamp mot et Kamerun-lag med den oppførselen, sa han.

- Vi er her for å promotere kvinnefotball. Vi vil at den lille jenta i parken skal få et godt inntrykk. Jeg kan ikke stå her og si at det er fantastisk å gå videre, det er et større bilde her. Det er en viss standard du må oppføre deg etter, fortsatte den tidligere Manchester United-spilleren.

England vant kampen 3-0 og blir Norges motstander i kvartfinalen.

KRANGEL: Gabrielle Aboudi Onguene i krangel med Lucy Bronze. Foto: NTB scanpix
KRANGEL: Gabrielle Aboudi Onguene i krangel med Lucy Bronze. Foto: NTB scanpix Vis mer

Slik var dramaet

Allerede etter fire minutter plantet Yvonne Leuko en albue i ansiktet til Nikita Parris, og ble belønnet med et gult kort.

Elleve minutter seinere spyttet Augustine Ejangue på Toni Duggan. Den engelske landslagsspilleren protesterte og viste fram spyttet på armen til dommeren, men Ejangue slapp ustraffet unna.

Like før pause scoret England ved Ellen White, men dommeren annullerte målet for offside. VAR ville imidlertid ha et ord med i laget, og avgjørelsen ble reversert. 2-0 til England. Kamerun-spillerne protesterte, og ifølge noen rapporter skal de ha anklaget Fifa for rasisme i pausen.

Etter pause trodde Kamerun at de hadde redusert til 2-1 ved Ajara Nchout, men VAR-bildene viste at hun hadde vært så vidt i offside.

20 minutter før slutt dyttet, tilsynelatende med vilje, Jeannette Yango dommeren, men ingen kort ble utdelt. Ti minutter på overtid mente mange at Alexandra Takounda Engolo skulle vært utvist etter en skrekktakling på Steph Houghton, men VAR bestemte seg for gult kort.

- Verste du kan gjøre

I ettertid har spytteepisoden fått spesielt mye oppmerksomhet.

England ble tildelt et indirekte frispark like utenfor femmeteren etter at en forsvarsspiller hadde spilt ballen tilbake til keeper. Duggan protesterte til dommeren, og mens hun gjorde dette spyttet Ejangue på armen hennes.

- Det er uakseptabelt. Det er det verste du kan gjøre på en fotballbane, uttalte Neville.

- Det føltes ikke ut som fotball, for å være ærlig. Det var ikke oppførsel som hører hjemme i en utslagsrunde i et VM. Jeg klarte ikke å nyte det, og det gjorde ikke spillerne mine heller. I pausen var de forvirret og lurte på hva de skulle gjøre. Men de beholdt konsentrasjonen, fortsatte han.

SPYTT: Toni Duggan tørker bort spyttet fra armen med drakta. Foto: NTB scanpix
SPYTT: Toni Duggan tørker bort spyttet fra armen med drakta. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Speilbilde av manageren

Etter kampen forsvarte Kamerun-manager Alain Djeumfa egne spillere, og insisterte på at alle avgjørelsene hadde vært feilaktige.

- Dette var ikke rettferdig. Hvorfor skal jeg snakke om noe annet enn det?, spurte han pressekorpset etter kampen.

Neville var av en helt annen oppfatning, og var verken imponert av spillerne eller manageren til Kamerun.

- Jeg synes det er ganske trist. Det var følelsen jeg hadde da jeg sto på sidelinja. Laget var et speilbilde av manageren deres. Hvis mitt lag spilte som det, ville de aldri fått representere England igjen.

Kampen mellom Norge og England spilles førstkommende torsdag kl. 21.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer