England videre i VM

Skandalekamp: - Uakseptabelt. Skam. Trist

Stemplinger, spytting, dytting av dommeren og protester mot VAR. England - Kamerun ble høydramatisk.

STYGG TAKLING: Steph Houghton ligger i smerter på bakken ved sidelinja etter en stempling. Phil Neville protesterer til dommeren. Foto: NTB scanpix
STYGG TAKLING: Steph Houghton ligger i smerter på bakken ved sidelinja etter en stempling. Phil Neville protesterer til dommeren. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

England mot Kamerun utviklet seg til en skandaløs kamp, og førstnevntes manager, Phil Neville, kalte motstanderens oppførsel for «en skam».

Manageren anklaget Kamerun for stygge stemplinger og spytting, og var frustrert over at laget nektet å sette i gang spillet etter at to VAR-avgjørelser gikk mot dem.

Kameruns oppførsel bekymrer Neville, som er redd for hvilket signal det sender til alle som ser på hjemmefra.

- Det var sju millioner mennesker som så oss spille en internasjonal fotballkamp mot et Kamerun-lag med den oppførselen, sa han.

- Vi er her for å promotere kvinnefotball. Vi vil at den lille jenta i parken skal få et godt inntrykk. Jeg kan ikke stå her og si at det er fantastisk å gå videre, det er et større bilde her. Det er en viss standard du må oppføre deg etter, fortsatte den tidligere Manchester United-spilleren.

England vant kampen 3-0 og blir Norges motstander i kvartfinalen.

Slik var dramaet

Allerede etter fire minutter plantet Yvonne Leuko en albue i ansiktet til Nikita Parris, og ble belønnet med et gult kort.

Elleve minutter seinere spyttet Augustine Ejangue på Toni Duggan. Den engelske landslagsspilleren protesterte og viste fram spyttet på armen til dommeren, men Ejangue slapp ustraffet unna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer