Skandalekamp stoppet igjen

Oppgjøret mellom Lillestrøm og Vålerenga ble stoppet to ganger på kort tid som følge av bruk av fyrverkeri og uro på tribunene.

BLUSS: Etter at Vålerenga-supportere fyrer nødbluss og kaster det på banen, må dommeren i lokaloppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm avbryte kampen. Video: Madeleine Liereng / Videoredigering: Nicolai Delebekk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatering: 34 minutter ut i kampen blir den stoppet igjen. Igjen er det bluss som kommer på banen. Dommer, NFF og arrangøren diskuterer heftig, men etter to minutter starter de kampen igjen. Til Eurosport sier sikkerhetssjef Geir Ellefsen at de ikke vil stoppe kampen med mindre det utarter seg enda mer.

ÅRÅSEN / OSLO (Dagbladet): - Dette er allerede i ferd med å utvikle seg til en skandale, uttalte Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim på direkten da et fyrverkeri ble sendt inn på banen noen minutter ut i den første omgangen av Eliteserie-kampen.

Truet med å stoppe kampen

Da hadde kampen allerede blitt utsatt på grunn av bluss som ble kastet ut på banen av Vålerenga-supporterne.

Dommer Tommy Skjerven stoppet oppgjøret og trenerne Ronny Deila og Jörgen Lennartsson ble involvert i samtalene som deretter ble avholdt inne på gressmatta, skriver NTB.

Geir Ellefsen, NFFs sikkerhetssjef, var også ute på banen kort tid etter at dommerne stoppet oppgjøret.

Han hadde telefonen mot øret og ga noen raske beskjeder.

Da kampen kom i gang igjen sa speaker på Åråsen at kampen kom til å bli stoppet hvis det ble mer bråk, fyrverkeri eller bluss.

PAUSE: Spillerne venter på at blusset på banen skal fjernes. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PAUSE: Spillerne venter på at blusset på banen skal fjernes. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Nytt stopp
Bildene fra Åråsen har gitt mange reaksjoner i sosiale medier.

- Finlandshetter på tribunen. Avfyring av fyrverkeri. Kall meg gjerne gammel eller gammeldags - men kan ikke forstå at noen setter likhetstegn mellom dette og stemning/atmosfære, skriver TV 2s Kasper Wikestad på Twitter.

Det ble truet med å stoppe kampen ved nye bluss, og 34 minutter ut kampen skjedde nettopp det.

Publikum holdt nok pustet i det NFF, arrangøren og dommeren diskuterte på sidelinja, men det var altså bare tom trussel fra speakeren.

Kampen er nå i gang igjen, og til Eurosport opplyser sikkerhethetssjef Geir Ellefsen at dette er måten de kommer til å løse eventuelt nyte bluss på også. Det blir et midlertidig stopp, og kampen kommer til å gå sin gang med mindre det utartet seg enda mer.

Kampen endte 0-0 og det gikk rolig for seg i den andre omgangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer