Fram Larvik stilte kun med åtte spillere i kampen mot Nybergsund. Arkivfoto. Foto: Monica Klingenberg
Fram Larvik stilte kun med åtte spillere i kampen mot Nybergsund. Arkivfoto. Foto: Monica KlingenbergVis mer

Nybergsund mot Fram Larvik

Skandalekampen avbrutt etter 21 minutter

Tre raske mål og to tidlige skader.

Kampen mellom Nybergsund og Fram Larvik ble avbrutt etter bare 21 minutter. Da hadde ikke bortelaget nok spillere til å fullføre oppgjøret.

Fram Larvik stilte med kun åtte spillere i oppgjøret. Nybergsund tok oppskriftsmessig ledelsen da Cardaccio Tambucho scoret bare noen minutter ut i første omgang, og Albert Berisha gjorde 2-0 allerede etter åtte minutters spill. Det var Nybergsund-spillerens tredje mål for sesongen. Cardaccio Tambucho scoret sitt andre mål i kampen da han gjorde 3-0 seks minutter senere.

Da både Mahmoud Sami Laham og Milos Crnogorac ble tvunget til å bytte ut med skader etter drøye 20 minutter, ble kampen avblåst ettersom Fram ikke hadde nok spillere til å gjennomføre.

– Det har vært en trist dag for fotballen. Dessverre har vi ikke mer å komme med, resten av spillerne er skadet, sier Fram Larvik-trener Petter Belsvik til NRK etter kampen som endte med 3-0-seier til Nybergsund etter 21 spilte minutter.

Fram Larvik har tapt de siste fem kampene. På tolv kamper har Nybergsund plukket 16 poeng, og Fram Larvik står med tolv poeng. Nybergsund spiller neste kamp mot Raufoss 12. august, og Fram Larvik møter Stabæks 2.-lag dagen etter.

VM-STUDIO: Fotballdommer Svein-Erik Edvartsen og forsker på straffespark, Geir Jordet, gjester Dagbladets VM-studio. Programleder: Nicolai Delebekk / Video: Stian Pedersen Vis mer

Forsøkte å utsette

Dagbladet snakket med sportslig leder i Fram Larvik, Ørjan Berg Hansen, fredag. Klubben forsøkte å få utsatt kampen, men ble ikke hørt av NFF.

- Vi har gjort det vi har kunnet for å fullføre vårsesongen. Jeg fatter ikke hvordan NFF ikke kan ha laget en paragraf for akutte situasjoner som dette. I mitt hode er det noen i forbundet som ikke har gjort jobben sin, sa den tidligere proffspilleren med en fortid i Sandefjord, Kongsvinger og Ham Kam.

Berg Hansen forsøkte også å snakke med Nybergsund Trysil, men ifølge ham var de lite behjelpelige.

- Det var veldig kort. Vi fikk ingen forståelse der for å si det sånn. Det er lett å si «dere kan takke dere selv», men det er ikke så enkelt. Det er ikke flust av spillere lokalt som bare kan steppe inn og levere i Postnord-ligaen. Jeg skjønner at Nybergsund Trysil vil ha tre poeng, men jeg mener dette er en ekstremsituasjon.

(Dagbladet/NTB)