Skandalekampen mellom Haye og Chisora kan bli stoppet

Bokseforbund truer alle som involverer seg.

KAN BLI AVLYST: Boksekampen mellom David Haye og Dereck Chisora kan bli stoppet. Her møttes de to under et treff for to dager siden. Det var satt opp et gjerde mellom bokserne. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
KAN BLI AVLYST: Boksekampen mellom David Haye og Dereck Chisora kan bli stoppet. Her møttes de to under et treff for to dager siden. Det var satt opp et gjerde mellom bokserne. Foto: AP Photo/Kirsty WigglesworthVis mer

Den planlagte storkampen i boksing mellom David Haye og Dereck Chisora kan bli avlyst. Englands bokseforbund (BBBoC) truer med å utelukke alle som deltar i den planlagte hatkampen.

Etter planen skal tidligere tungvektsmester David Haye møte Chisora på Upton Park i London 14. juli.

- Alle medlemmer av BBBoC som involverer seg i denne kampen, vil miste sitt medlemskap i BBBoC og samtidig miste sin lisens, heter det i en melding fra bokseforbundet.

Chisora har allerede fått sin bokselisens inndratt etter at han angrep Haye fysisk under et pressemøte i München. Han truet da med å skyte landsmannen. Haye har egentlig lagt opp og mangler lisens til å bokse i England. Derfor har Chisoras promotor, Frank Warren, fått Luxembourgs bokseforbund til å godkjenne kampen.

Dersom det blir kamp så er det trolig den mest omtalte britiske tungvektsduellen siden Lennox Lewis og Frank Bruno møttes tidlig på 1990-tallet. Warren hevdet tidligere i uken at alt er i orden.

- Dette kommer til å bli et utsolgt stevne, en stor begivenhet. Verken Haye eller Dereck er tiltalt for noe etter det som skjedde i München. Dette er årets største kamp, og den er helt lovlig, sa han.

(NTB)