Skandalekampen: To spillere fikk tilsyn av Røde Kors og lege

Jerv-trener: - Det er første gang jeg har kommet inn i garderoben i pausen og sett at alle spillerne dusjet.

PARODI: Det var helt umulig å spille fotball på gresset i Grimstad. Derfor ble kampen avbrutt etter 44 minutter. Foto: Ole Fjalsett / Digitalsport
PARODI: Det var helt umulig å spille fotball på gresset i Grimstad. Derfor ble kampen avbrutt etter 44 minutter. Foto: Ole Fjalsett / DigitalsportVis mer

Jerv - Mjøndalen 1-0 (1-0) Kampen avbrutt etter 44 minutter.

SISTE: På en pressekonferanse i ettermiddag blir det opplyst at den siste omgangen ikke blir spilt i morgen (søndag), men at den skal berammes i løpet av uken. Det skriver NFF.

(Dagbladet): Kvalifiseringskampen mellom Jerv og Mjøndalen ble stoppet rett før pause i ettermiddag, på stillingen 1-0 til Jerv. Grunnen var baneforholdene på Levermyr i Grimstad, som bar preg av å være vannpolo.

- En parodi av en fotballkamp, sa TV 2's kommentator på direkten. Regnet skapte elendige baneforhold, og det var ikke mulig å spille fotball.

- Det var sånn akkurat at det gikk an å spille fotball da vi starter. Så begynte det å regne. Da ble det umulig å spille fotball, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Dagbladet.

- Vi støtter beslutningen om å avbryte kampen, legger treneren til.

- Skulle kampen vært avbrutt tidligere?

- Det tror jeg ikke jeg skal ha en kommentar til, sier Hansen.

Spillere fikk tilsyn

- Dette er slik som skjer i fotball når du spiller utendørs på gress. Det kan skje. Det er rettferdig at vi fortsetter på 1-0 til Jerv. Det blir nok kunstgressbane i morgen hvor forholdene blir bedre. Vi får gjøre det best mulig, sier Hansen, som tror alle spillerne er klare for kamp dersom det ikke blir sykdom som følge av dagens kuldesjokk.

- Hvordan går det med spillerne dine?

- Det ser ut til å gå bra. Det gikk verst utover to spillere. Han ene var helt blå, han andre fikk den store skjelven. Jeg tror det går bra. De fikk tilsyn av Røde Kors og lege. Pellegrino var kaldest. Han sleit lenge etter kampen, sier Hansen.

Nederst i saken kan du se et bilde av Mjøndalen-spiller Amahl Pellegrino som sitter tullet inn i varme tepper. Han løp rett inn i dusjen med klærne på.

- Det går veldig mye bedre nå. Jeg begynte å slite med pusten, og hadde veldig vondt i kroppen. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg har aldri vært med på noe lignende. Det var skremmende, sier Pellegrino til Fædrelandsvennen.

Jerv-trener Arne Sandstø mener også det var helt riktig å stoppe kampen.

- Det var helt riktig av dommeren å stoppe kampen når spillerne ikke kan føre ball uten at det blir kaos, sier Sandstø til Dagbladet.

Han forteller om veldig kalde Jerv-spillere.

- Det er første gang jeg har kommet inn i garderoben i pausen og sett at alle spillerne dusjet, sier Sandstø.

Skal spilles én omgang

Ifølge regelverket skal andre omgang spilles en annen dag og gjenopptas med samme spillere og på samme stilling.

«NFF har sammen med klubbene forsøkt å få berammet andreomgang av kampen til i morgen uten å lykkes. Både Sør Arena og Skagerak Arena er sjekket ut som alternativ, og værutsiktene gjør at det er svært usannsynlig at kampen kan fullføres på Levermyr i morgen», skriver NFF i en pressemelding.

«Det er derfor besluttet at kampen skal spilles ferdig etter den internasjonale perioden med landskamper for A-herrer og U21», står det videre.

Jerv ledet 1-0 etter scoring av Eirik Haugstad etter ti minutter. Hjemmelaget bommet også på et straffespark ved Tonny Brochmann.