Skandalekampen

- Hvor lenge kampen varer? Så lang tid det tar å drepe noen, sier Mike Tyson. Les de sinnssvake uttalelsene før nattas boksekamp mot Andrew Golota.

Bokserne og trenerne deres lover en kamp etter reglene. Men det tror ingen på. Begge bokserne har en lang skandaleliste.

Alle husker kampen der Tyson tok et jafs av øret til Evander Holyfield. I tillegg har han slått ned Orlin Norris jr etter at runden var slutt, og han angrep Lou Savarese etter at den 38 sekunder lange kampen var avbrutt. En av kampene hans endte med opptøyer og skuddveksling. Tyson har også prøvd å brekke armen på Francois Botha.

For ikke å glemme kommentarene etter at han banket Savarese. Tyson hadde følgende beskjed til Lennox Lewis:

-Når jeg blir klar skal jeg rive ut hjertet hans og fore ham med det. Jeg har lyst å spise barna dine. Lovet være Allah.

Golota er heller ingen kosegutt. Han er diskvalifisert to ganger for å ha slått Riddick Bowe under beltestedet, og han nikket ned Danell Nicholson. Han har også en bite-episode på rullebladet: Under kampen mot Samson Po'Uha tok han et jafs av motstanderens skulder. Den andre kampen mot Riddick Bowe ender med masseslagsmål. 24 mennesker måtte på sykehus, 16 ble pågrepet av politiet.

- Jeg hater alle

Med de uttalelsene bokserne har kommet med før nattas kamp, behøver du ikke være bokseekspert for å skjønne at kampen for kan utarte.

- Hvor lenge kampen varer? Så lang tid det tar å drepe noen. Vi skal slåss til noen dør, sier Tyson, og følger opp med den ene sinnssvake uttalelsen etter den andre.

  • - Legene har sagt jeg er gal. Jeg hater alle.
  • - Jeg er trist. Jeg er lykkelig. Jeg er virkelig lykkelig. Livet er godt. Jeg er gud.
  • - Hvis noen forulemper meg, min familie eller mine barn, skyter jeg hodet av dem.
  • - Jeg ville nikke ned Golota da vi sto ansikt til ansikt. Jeg var sint den dagen.
  • - Jeg vil ikke bare slå ham ut. Han skal få betale, og jeg skal sende en beskjed til Evander Holyfield og Lennox Lewis.

- Gi dem psykiatere

Golota er litt mer forsiktig, og innrømmer at han er redd før alle boksekampene. Men han er likevel selvsikker, og tror han vinner.

- Det han startet, skal jeg avslutte, sier Golota.

Treneren hans, Al Certo, sier at kampen kommer til å bli ren - i utgangspunktet.

- Men hvis Tyson begynner å slåss ureint, vil Golota plukke ham opp, ta en body slam (kasteteknikk fra fribryting - slett ikke tillatt i boksing. red.anm) på ham og kaste Tyson ut av ringen. Hvis Golota vil nikke ned Tyson, er det hans sak. På det område har jeg ikke lært ham noe han ikke kan fra før.

Den beste oppsummeringen av forspillet til kampen har den anerkjente boksekommentatoren Jay Larkins

- Glem bokseringen. Gi dem et bur og tre psykiatere.

(Kilder: Dagbladet, CNN/Sports Illustrated, AP, REUTERS, Aftonbladet)

SINT: Rett etter at dette bildet ble tatt sa Mike Tyson: - Akkurat da ville jeg bare nikke ham ned.
Mike Tyson (34) er 182 centimeter høy. Han veier 100 kilo. Tyson har bokset 51 kamper, har vunnet 48 og tapt tre. 42 av seirene er kommet på knock out. Han får ti millioner dollar (95 millioner kroner) for kampen.
Andrew Golota (32) er 193 centimeter høy. Han veier 108 kilo. Golota har bokset 40 kamper, har vunnet 36 og tapt fire. 29 av seirene er kommet på knock out. Han får 2,2 millioner dollar (20,9 millioner kroner) for kampen.