Skandalen: Fansen sang «Fuck IRA» til tonene fra Englands orkester

FA grep inn.

GO ON ENGLAND: Her feirer Wayne Rooney (nummer 10) sitt 3-1-mål foran en meget engasjert engelsk fanskare. Foto: Scott Heppell / AP / NTB Scanpix
GO ON ENGLAND: Her feirer Wayne Rooney (nummer 10) sitt 3-1-mål foran en meget engasjert engelsk fanskare. Foto: Scott Heppell / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Det engelske landslaget har fått mest kjeft siden Roy Hodgson tok over før EM 2012, og det selv om de har startet inneværende kvalifisering så prikkfritt at de allerede før sommeren kan være kvalifisert for EM 2016. I går var det Skottland som ble banket 3-1 under en privatlandskamp på Ronny Deilas hjemmebane Celtic Park, men ikke før har laget hans spilt en så oppløftende kamp at eksperter øser over seg av skryt, så må England-boss Roy Hodgson forholde seg til en betent affære.

I orkesterrollen, billedlig talt: En gjeng hobbymusikere i det omreisende fotballkorpset England Band.

«Fuck the IRA» Det offisielle orkesteret som følger det engelske landslaget rundt på kamper er både elsket og hatet. Kanskje mest hatet. Men i England er det sånn at hvis en tradisjon har dype nok røtter, så får den lov å stå, selv om røttene er aldri så råtne.

I går var England Band, som alltid, med til den prestisjetunge dysten mot Skottland. Der var også tusenvis av engelske supporterne, som opererer frittstående og ikke ønsker å bli tett forbundet med verken England Band eller det engelske fotballforbundet. De brukte anledningen til å synge protestantiske sanger som «Fuck the IRA», «Rule Britannia» og «God Save The Queen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer