Skandalen fortsetter. Kalte Vincent Tan for «gulingen» i SMS

Mackay på tynn is.

USØMMELIG: De siste dagene har det kommet fram at Malky Mackay sendte en rekke tekstmeldinger med upassende innhold til Iain Moody mens han var manager for Cardiff. Foto: AFP PHOTO/CARL COURT/NTB SCANPIX
USØMMELIG: De siste dagene har det kommet fram at Malky Mackay sendte en rekke tekstmeldinger med upassende innhold til Iain Moody mens han var manager for Cardiff. Foto: AFP PHOTO/CARL COURT/NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Tidligere denne uka kom det for en dag at den tidligere Cardiff-manageren Malky Mackay under sin tid i klubben hadde sendt og mottatt en rekke rasistiske, kjønnsdiskriminerende og homofobiske tekstmeldinger.

Både spillere, deres representanter og ansatte i klubben skal ha blitt omtalt i svært lite flatterende ordelag.

Og nå ser det også ut til at klubbens eksentriske eier, Vincent Tan, var gjenstand for diskusjon i enkelte meldingsutvekslinger mellom Mackay og Iain Moody. Det skriver Daily Mail.

«Gulingen» Det var den femte juni i fjor at Mackay skal ha kontaktet Moody vedrørende en spiller han gjerne ville hente inn. Hvilken spiller det var snakk om vites ikke.

- Jeg godtar ikke et nei fra gulingen før den 20. gangen, med mindre en storklubb blander seg inn. Kan du si det til ham?, het det i tekstmeldingen fra Mackay.

Selv hevder Mackay at det hele bare har vært fleip i en kameratslig tone mellom ham og Moody, men en meldingsutveksling en uke etter den foregående forteller en litt annen historie. Kanskje er det spøk og moro, men det er gjerne en kime av sannhet i bunnen.

Mackay var nemlig bekymret for at en spiller han var interessert i skulle gå til en rivaliserende klubb, og ytret sitt misbehag til Moody. Sistnevnte sendte følgende SMS tilbake til Mackay etter at han hadde vært i kontakt med spilleren.

- Han fortalte meg at han hadde fått et tilbud fra klubben, men at han aldri kom til å gå dit fordi manageren er en rasist. Heldigvis har han ikke møtt deg.

Alvorlige følger Saken har naturlig nok fått mye oppmerksomhet på andre siden av Nordsjøen, og har allerede fått følger for både Mackay og Moody.

Mackay så lenge ut til å være favoritt til å bli ansatt som Crystal Palaces nye manager etter at Tony Pulis takket for seg, men er nå uaktuell for jobben. I ettertid har han kommet med en offentlig unnskyldning.

Moody på sin side mistet sin stilling som sportsdirektør i samme klubb.

Også Richard Bevans, leder for managerforeningen (LMA) er i hardt vær etter at de kom med en støtteerklæring til Mackay.