Russisk dop vinter-OL 2018

SKANDALEN: Han er OLs mest uønskede mann

Dette skulle være vinterlekene for de nye, rene russiske skiløperne. Da dukket et velkjent fjes opp.

GAMMEL DOPSJEF I NYTT OL: Jurij Tsjarkovskij har styrt russisk langrenn gjennom utallige dopingsaker siden 1988. Likevel fikk han invitasjon fra IOC i de vinterlekene som skal vise oss de nye, rene russiske skiløperne. FOTO: Erik Johansen / SCANPIX.
GAMMEL DOPSJEF I NYTT OL: Jurij Tsjarkovskij har styrt russisk langrenn gjennom utallige dopingsaker siden 1988. Likevel fikk han invitasjon fra IOC i de vinterlekene som skal vise oss de nye, rene russiske skiløperne. FOTO: Erik Johansen / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I EN olympisk bevegelse som til fest gjerne kler seg med luftige gevanter, var disse vinterlekene ment å være en slags renselse for den skakkjørte russiske idretten. Etter at de olympiske sjefene før jul bestemte at Russland måtte utestenges fra OL, strakk IOC-president Thomas Bach ut en hånd til de unge, rene russerne; de som skulle endre en råtten sportskultur:

- Vi skal la russiske utøvere få en mulighet til å være med, og slik gjøre en ung, ny generasjon russere til ambassadører for en ny, ren russisk sport, erklærte Bach; og så strømmet en stor gruppe unge russerne til den OL-festen som var ment å bli avsluttet på søndag med å heise det russiske flagget.

Nå spørs det hvordan det blir med akkurat den flaggheisingen. For med på det russiske lasset til Pyeongchang satt den gamle støttespilleren Jurij Tsjarkovskij; av mange sett på selve edderkoppen i russisk elitelangrenn.

Da minner dette ikke så mye om full renselse.

For alle som ønsker en renest mulig skiidrett er denne russeren OLs mest uønskede mann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer