Berit Kjøll og Håndballforbundet brukte PR-byrå før presidentvalget

Skandalen vokser: Til salgs for 85 000?

Det eneste vi vet om denne regningen for skjulte PR-tjenester, er at den blir veldig vanskelig å betale. For må storsponsor OBOS bidra hver gang idretten skal ha ny president?

HØY STEMNING: Smittende glede rundt Berit Kjøll rett etter seieren på søndag. Her er det visepresident Johann Olav Koss som får en klem. Etterpå ble denne seieren dessverre noe langt mer alvorlig for den norske idrettsbevegelsen. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix
HØY STEMNING: Smittende glede rundt Berit Kjøll rett etter seieren på søndag. Her er det visepresident Johann Olav Koss som får en klem. Etterpå ble denne seieren dessverre noe langt mer alvorlig for den norske idrettsbevegelsen. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR håndballpresident Kåre Geir Lio nå forteller til VG at regningen for idrettspresident Berit Kjølls skjulte PR-tjenesten kom på 85 000 kroner, forteller det ingen ting. For heller ikke denne gangen hjelper det å finne fram enkeltbilag for å bevise sannheten om idrettsbevegelsens angivelige misbruk av felles midler.

De siste åra har den jakten litt for ofte dreid seg om den moralske forskjellen mellom ett eller to glass vin til festbruk for de tillitsvalgte i idretten. Denne gangen gjelder det usikkerheten rundt den nye presidenten, men enda mer om framtida for demokratiet i den norske idrettsbevegelsen.

Ingen av delene avklares ved å angi det nøyaktige kronebeløpet som håndballpresidenten lot sporten sin i hemmelighet betale til PR-byrået Zynk.

I denne triste saken er kroneverdien uansett like devaluert som det nå alt for misbrukte begrepet «åpenhet».

OM en eller annen skulle finne det riktige bilaget, er også selve beløpet uklart. Her er det greit for både håndballpresidenten og PR-byrået å avtale den prisen for tre ukers arbeid som passer for å få saken ut av verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer