Mistanke om ny russisk dopskandale

Skandalen vokser!

Om du synes historien om svindelen med musehullet i Sotsji var i drøyeste laget, må du stålsette deg nå. Dummere enn dette blir det ikke. Russland beskyldes for å ha tuklet med bevismaterialet.

LURT: Den russiske friidrettstjernen Darya Klishina har i årevis frontet hjemlandets kamp for å komme for fullt tilbake i internasjonal idrett. Nå må hun føle seg lurt. FOTO: AFP/Jonathan Nackstrand
LURT: Den russiske friidrettstjernen Darya Klishina har i årevis frontet hjemlandets kamp for å komme for fullt tilbake i internasjonal idrett. Nå må hun føle seg lurt. FOTO: AFP/Jonathan Nackstrand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR tre uker siden stod Yury Ganus; den nye sjefen for antidoping Russland (RUSADA), på podiet i Trondheim og lekset opp alt som hadde vært galt når det gjaldt moralen i russisk toppidrett:

- Svindel. Bare svindel, konkluderte Ganus fritt oversatt. For nå er det tid for fri oversettelse:

  • Den nye mistanken om at russerne har manipulert det utleverte datamaterialet fra dopinglaboratoriet i Moskva, er ikke til å tro.

Så dum går det ikke an å være. I hvert fall ikke ifølge Yury Ganus som der på podiet under seminaret for internasjonale skiltrenere gjorde et mektig inntrykk med sitt oppgjør med hjemlandets gamle synder.

For russernes egen sjef for antidopingarbeidet var ikke i tvil. Før var det meste dritt når det gjaldt dopingkontrollen hjemme hos ham, men nå skulle alt ryddes opp.

Dette radikale skiftet i Russland illustrerte Ganus ved hjelp av en tilnærmet håndtegnet powerpoint. Den viste en russisk atomdrevet isbryter som pløyde seg igjennom de massive flakene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer