Therese Johaug og Kong Harald Holmenkollmedaljen

Skandalen vokser!

Styret i Skiforeningen lar plutselig dopingdømte gå fri. Nå blir Therese Johaug, kong Harald og alle medlemmene rotet inn i en stadig større skandale.

GOD NOK FOR KONGEN: Therese Johaug har fått de samme klemmene fra kong Harald både før og etter utestengelsen. Det forteller hva han mener om den populære skijenta uansett regler fra det private moralpolitiet oppe i Holmenkollen. Der har de stadig større problemer etter nå å ha frikjent dopingutestengte Andrus Veerpalu. FOTO: Lise Åserud / NTB
GOD NOK FOR KONGEN: Therese Johaug har fått de samme klemmene fra kong Harald både før og etter utestengelsen. Det forteller hva han mener om den populære skijenta uansett regler fra det private moralpolitiet oppe i Holmenkollen. Der har de stadig større problemer etter nå å ha frikjent dopingutestengte Andrus Veerpalu. FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PÅ hjemmesiden til det internasjonale Skiforbundet (FIS) er det et register over alle de voksne skiløperne i verden. Der finner du også Andrus Veerpalu; den 50 år gamle estiske OL-mesteren som i årevis var den største nasjonalhelten i hjemlandet. Helt til han bloddopet sin egen sønn, og hele spillet raknet.

Bak navnet "ANDRUS VEERPALU" i dette offisielle FIS-registeret står det beskrevet den sportslige statusen til denne fortsatt svært veltrente langrennsløperen:

"NOT ALLOWED"; står det; altså at vedkommende utøver "ikke er tillatt" å være i nærheten av organisert skiidrett.

Høsten 2019 ble Estlands falne skihelt, fire-barns-pappaen Andrus, sendt ut av internasjonal skisport for fire år etter å ha hjulpet til med eldstesønnens bloddoping. Nå blir han advart av FIS hver gang han nærmer seg et skirenn eller en klubbtrening.

Akkurat det betyr visst ingen ting for styret i Skiforeningen. Der oppe i Holmenkollen tillater de seg hva som helst:

  • Mens resten av sportsverdenen prøver å stoppe denne svindelen gjennom å skremme gamle dopere med stadig lengre foreldelsesfrister for tidligere synder, får dopingutstengte Andrus Veerpalu nå fritt beholde den norske Holmenkollmedaljen sin.

Det skjer fordi styret i Skiforeningen har rotet det til med selve dopingbegrepet, og laget en ny regel for Holmenkollmedaljen. En regel som egentlig er en fornærmelse mot tidligere vinnere som Therese Johaug og kong Harald.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer