TILBAKE I VARMEN: Frankrikes fotballstjerner var lenge uglesett av egne supportere. Med en sterk resultatrekke i ryggen har kjærligheten til «Les Blues» blusset opp igjen. Foto: AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / NTB SCANPIX
TILBAKE I VARMEN: Frankrikes fotballstjerner var lenge uglesett av egne supportere. Med en sterk resultatrekke i ryggen har kjærligheten til «Les Blues» blusset opp igjen. Foto: AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / NTB SCANPIXVis mer

Skandalene er glemt. Nå elsker alle Frankrike

- Det har vært mange opp- og nedturer.

Frankrikes fotballstjerner var lenge uglesett av egne supportere. Med en sterk resultatrekke i ryggen har kjærligheten til «Les Blues» blusset opp igjen.

Nedturene har vært mange for det franske landslaget siden finaletapet i 2006-VM. Mange interne stridigheter og flere flaue mesterskap førte til at lagets popularitet fikk seg en solid knekk.

I november i fjor syntes VM-billetten å glippe i toeromspillet mot Ukraina, men en sterk returkamp (3-0) tok Frankrike akkurat videre. Kaptein Hugo Lloris mener vendepunktet kom med seirene over Norge og Nederland i oppkjøringen til Brasil-VM.

- Det har vært mange opp- og nedturer de siste årene, men vi har lagt merke til at en endring siden returoppgjøret mot Ukraina. Vi har gjort det som måtte til for å gjøre supporterne fornøyde igjen, sier Tottenham-keeperen.

- Må være årvåken Frankrike har vist stor angrepsglede så langt i VM. Blant annet ble vanligvis solide Sveits knust 5-2. Laget har bra med selvtillit før mandagens møte med Nigeria i åttedelsfinalen.

Lloris mener storspillet i gruppespillet ikke er verdt noe som helst om Frankrike mislykkes mot nigerianerne.

- Før VM ble vi ikke sett på som en av favorittene. Det er riktig at vi har spilt noen gode kamper, men cupspillet er som en ny turnering. Vi må ha mye energi og konsentrasjon på dette stadiet, om vi skal gå videre, sier Lloris.

- Vi må være konsentrerte. En kamp som dette vil bli avgjort på en detalj, så vi må være årsvåkene helt til siste slutt.

Sakho usikker Det er usikkert om Mamadou Sakho blir klar i tide til åttedelsfinalen. Liverpool-stopperen sliter med et muskelproblem i leggen.

- Vi får vente og se hvordan han er i morgen (mandag). Han løp litt i går. Jeg vil avgjøre senere om han kan spille eller ikke, sa Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps søndag.

Vinneren mellom Frankrike og Nigeria møter enten Tyskland eller Algerie i kvartfinalen.

(NTB)