RASKT STOPPET: Scenestormeren rakk å løfte pokalen over hodet med Michael van Gerwen som tilskuer, før vaktene kom til unnsetning. Foto: NTB Scanpix
RASKT STOPPET: Scenestormeren rakk å løfte pokalen over hodet med Michael van Gerwen som tilskuer, før vaktene kom til unnsetning. Foto: NTB ScanpixVis mer

VM i dart:

Skandalen: Gjøgler stormet scenen på jakt etter pokalen. Overfalt av sikkerhetsvakter

- Vil aldri få se en dartkamp i resten av sitt liv.

(Dagbladet): Nederlandske Michael van Gerwen hadde skaffet seg en sterk ledelse i VM-finalen i dart mot Gary Anderson fra Skottland i går, da kampen ble avbrutt av en tilskuer.

Vedkommende stormet opp på scenen og grep tak i det utstilte VM-trofeet, som han løftet over hodet før to omfangsrike sikkerhetsvakter kastet seg over ham.

- Dette var en uheldig hendelse som raskt ble tatt hånd om. Dessverre er det ingen rettslige skritt å ta etter dette, men han vil bli utestengt på livstid fra alle Matchroom-tilstelninger i framtiden, sier en rasende Matt Porter, sjef for Professional Darts Corporation (PDC), ifølge Mirror.

Seriestunter

Van Gerwen ristet av seg sjokket og hentet til slutt hjem pokalen, i verdensmesterskapet som har vært dominert av skotske Anderson i 18 kamper på rad.

Tilskueren som stormet podiet viste seg etter hvert å skulle være en «serie-forbryter» når det gjelder liknende påfunn, da YouTube-kanalen Trollstation tok på seg ansvaret for hendelsen.

STOPP DER: Sikkerhetsvaktene tok bestemt hånd om stunteren. Foto: NTB Scanpix
STOPP DER: Sikkerhetsvaktene tok bestemt hånd om stunteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Mirror skal samme mann og gjeng ha tatt seg inn på flere Tottenham-fotballkamper i 2014, og også stormet scenen under en X Factor-konsert.

- Skadet

Folkene bak Trollstadion hevdet samtidig i går at mannen ble skadet i forbindelse med stuntet, og blant annet pådro seg hjernerystelse.

Michael van Gerwen beholder fatningen etter avbrytelsen.

- Han har ikke lov til å gjøre det der, og kommer neppe til å få se en dartkamp i resten av sitt liv, sier nederlenderen, som er en av de største stjernene i dartsirkuset.

- Jeg har kjempet så hardt for dette, og nå har jeg et fullt sett med de store titlene. Men det er denne som betyr mest av alle, sier van Gerwen, som til slutt fikk løfte trofeet selv.