Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skandaleoppgjøret mellom Juventus og Roma inneholdt «alt»

Det kokte fullstendig over.

• Juventus - Roma 3-2 (2-2)

(Dagbladet): Oppgjøret mellom Juventus og Roma inneholdt nær sagt alt. Fem scoringer. Tre straffer. To røde kort. Og en skandaløs dommer.

Til slutt dunket den italienske landslagsstopperen Leonardo Bonucci inn et helt vilt mål for hjemmelaget, noe som avgjorde den svært dramatiske Serie A-kampen.

Gigantoppgjør Ti seirer. 30 poeng. Ett minusmål.

Det var den felles fasiten for Juventus og Romas utrolige Serie A-start. I kveld dannet den et herlig grunnlag for det italienske storoppgjøret i Torino.

Det var de to største rivalene til denne sesongens «Scudetto» som møttes. Prestisjen var stor. Presset enormt. Forventingene fra fansen skyhøye. 

BORTVIST: Dommer Gianluca Rocchi sendte Roma-trener Rudi Garcia på tribunen etter Juventus' 1-0-scoring. REUTERS/Alessandro Garofalo
BORTVIST: Dommer Gianluca Rocchi sendte Roma-trener Rudi Garcia på tribunen etter Juventus' 1-0-scoring. REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer

Over 40 000 fanatiske supportere skapte et nærmest uvirkelig trøkk på mektige Juventus stadion. Og spillerne lot seg affisere. Da dommer Ginaluca Rocchi ga et feilaktig idømt straffe til hjemmelaget midtveis i 1. omgang, kokte det fullstendig over.

Rocchi mente Maicon handset innenfor 16-meteren, men reprisene viste at det ikke var tilfellet.

Bortvist Protestene var både mange, høylytte og langvarige. Til slutt hadde kamplederen fra Firenze fått nok. Roma-trener Rudi Garcias ustanselige klager sendte ham bort fra sidelinjen og opp på tribunen.

I mellomtiden hadde ikke brennheite Carlos Tevez latt seg påvirke av bråket. Argentineren holdt i stedet hodet kaldt og styrte inn 1-0 fra ellevemeteren.

Etter flere dramatiske minutter ble oppgjøret sparket i gang igjen. Noen knallharde dueller senere var det klart for et nytt straffe. Rossi så at Stephan Litchsteiner hadde et livtak på Roma-legenden Francesco Totti, og tok denne gangen en helt riktig avgjørelse. 

Totti benyttet så gavepakken fra Juventus' sveitsiske vingback til å utligne ledelsen med sitt første Serie A-mål for sesongen. Jubelscenene som fulgte var enorme. Så enorme at Totti, i tillegg til et par andre, fikk gult kort for det som trolig var å hisse opp publikum.

Mer drama Oppgjøret var for lengst på kokepunktet. Det virket nærmest som TV-kameraene skulle slite med å holde et stødig bilde. Majoriteten av tilskuerne på Juventus stadion enten sto, hoppet eller skreik. Hvis ikke de gjorde alt samtidig.

STRAFFE NR. TO: Da Stephan Litchsteiner dro Totti ned i bakken på en dødball, blåste Rocchi for straffe nr. to. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
STRAFFE NR. TO: Da Stephan Litchsteiner dro Totti ned i bakken på en dødball, blåste Rocchi for straffe nr. to. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

Og grunnen var god. For det var mer i vente. Mye mer. Mens nærkampene og skjellsordene haglet, tikket klokken raskt mot pause.

Det var likevel tid til to scoringer til. Først Juan Iturbes nydelige løp og ditto avslutning til 1-2 Roma. Så Tevez sitt sjette for sesongen, i hans femte kamp.

Men igjen var det Rocchi, ikke stjernespissen, som kom i fokus. Den bosniske midtbanevirtuosen Miralem Pjanic var nede og taklet - like utenfor 16-meterstreken. Paul Pogba, på et av sine majestetiske løp, gikk i bakken.  

Rocchi mente imidlertid at det var innenfor. Dermed nytt straffe. Nye protester. Og nytt mål.

Bonucci-perle På vei til dommergarderoben etter 45 svært tøffe minutter på jobben, ble Rocchi ufrivillig eskortert av illsinte Roma-spillere. Sintest av dem alle var Iturbe.

Det hjalp likevel ikke. Stillingen forble 2-2.

LEGENDE: Francesco Totti scoret sitt første Serie A-mål for sesongen da han satte inn 1-1. REUTERS/Alessandro Garofalo
LEGENDE: Francesco Totti scoret sitt første Serie A-mål for sesongen da han satte inn 1-1. REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer

2. omgang forløp på sin side ikke i det samme frenetiske tempoet.

Nerven, spenningen og dramaet var derimot minst like stort. Da Bonucci plutselig avgjorde kampen med en praktvolley i det 86. spilleminutt, gikk det også igjen minst en kule varmt.

Dobbel rødt Aller varmest var det i topplokket til Kostas Manolas. Den fysisk robuste midtstopperen hadde spilt en strålende kamp, men i en duell med innbytter Alvaro Morata mistet han alle hemninger. 

På vei opp fra gressteppet agerte midtstopperen på en lite klok måte. Første ved å dytte Morata, så ved å forsøke å skalle han. Episoden resulterte i to røde kort og en ny dommerfeil. For bare Manolas' så ut til å være riktig vurdert.

Ikke lenge etter kunne Juventus juble for tre nye poeng, tabelltopp og en ny rekord:

Ingen har noen gang før klart å vinne 23 hjemmekamper på rad i Serie A.

KAOS: Dommer Rocchi hadde tidvis ingen kontroll over oppgjøret. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
KAOS: Dommer Rocchi hadde tidvis ingen kontroll over oppgjøret. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer
RASENDE MÅLSCORER: Juan Iturbe satte inn Romas andre mål, men i pausen raste han mot dommer Rocchis avgjørelse om å gi Juventus nok et straffe like før hvilen. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
RASENDE MÅLSCORER: Juan Iturbe satte inn Romas andre mål, men i pausen raste han mot dommer Rocchis avgjørelse om å gi Juventus nok et straffe like før hvilen. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling