Skandalepresten bøtelagt

Betalte 25 000 kroner for å ha ødelagt maratonløpet i OL.

Den irske presten som dyttet maratonlederen Vanderlei de Lima under siste OL-øvelse søndag, ble bøtelagt av en gresk domstol mandag.

Cornelius Horan (57), som til daglig bor i London, dyttet de Lima ut av løypen, bare noen få kilometer fra mål. Brasilianeren ledet før hendelsen, men endte til slutt på bronseplass. Nå må Horan betale 3000 euro (25 000 kroner) i bot og er også utestengt fra alle sportsbegivenheter i Hellas i tre måneder.

Den eksentriske presten fikk også 12 måneders fengselsstraff som han ikke trenger å sone om han ikke gjør noe kriminelt i de neste tre årene. Han betalte boten og ble senere løslatt.

Horan sa til retten at han ønsket å annonsere Jesus' tilbakevending til jorden og mente ikke å dytte de Lima.

Avisene raser

Hendelsen har fått irske aviser til å se rødt. The Irish Times skriver at Horan sto for en av OLs største skandaler, mens The Irish Independents forside var «Mannen som stjal gull», og beskriver protesten som en «grotesk hendelse».

The Irish examiner, med overskriften «Hellig terror», skrev at landet gikk fra gullheder i lengde til å skamme seg.

Horan var kledd i en rød kilt og grønn vest, og tror at dans er en måte å bygge bruer mellom forskjellige nasjonaliteter. Tidligere har han skrevet til Saddam Hussein og tilbudt å danse en fredsdans for ham.

Det var ikke første gang Horan har protestert på store idrettsarrangement. I fjor ble han fengslet for to måneder etter å ha løpt ut på banen under formel 1-løpet på Silverstone-banen i England.

(NTB-AFP)

FIKK BOT:</B> Irske Cornelius Horan ble tatt hånd om av politiet etter å ha ødelagt maratonløpet i OL i går.
GULLET GLAPP:</B> Vanderlei de Lima ledet maratonløpet overlegent da angrepet fra Horan fikk ham ut av rytmen.